Gotlands katthem – en förebild

Gotlands katthem har fullt. Men det beror på en i grunden positiv sak, nämligen att katthemmet lyckats angripa problematiken med hemlösa katter så att säga i rätt ände: Genom att förebygga!

Med kastreringskampanjer och aktivt fältarbete, bland annat på öns bondgårdar där katter i vissa fall fått låg status och dålig tillsyn, har information och kommunnikation nått ut till många nya ställen, och det har resulterat i att många katter också tagits om hand. Men förhoppningen är att detta arbete i det långa loppet ska leda till att det ska bli färre katter som behöver räddas i framtiden. Härligt jobbat!

Du kan läsa ett färskt reportage om detta i dagens Hela Gotland!


Jag ska skicka Stora matte till Gotlands katthem i slutet av månaden och hälsa på! Framför allt för att hälsa på stiliga poliskatten Sigge!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

2 reaktioner till “Gotlands katthem – en förebild”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *