Dit mina människor skulle behöva gå


Vi har en allvarlig överjamning här hemma om mattider och matmängd. Vi har fri tillgång till torrfoder, så det är okej! Jag anser dock att en påse blötmat om dagen delat på två katter och dessutom delat på morgonmål och kvällsmål är alldeles för LITE!  Matte lyssnar inte på mina klagomål om det snåla i detta. Därför vill jag skicka henne och husse på kattservice-kurs! Kursplanen innehåller följande:

– Schema för människans dag: Mindre jobb, mer lek
– Att bädda den skönaste kattliggplatsen med vad du har
– Allt i hemmet tillhör katten  (Djuridisk kunskap)
– Att vara tjänstvillig servicemänniska dygnet runt
– Frihet under ansvar (Varför somliga människor knappt bör släppas ut!)
– Hur man masserar sin katt utan att mosa den
– Att hålla perfekt nivå i matskålen (Alla foderslag inkl barf)

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

8 reaktioner till “Dit mina människor skulle behöva gå”

 1. Men så lite kan man väl inte äta? *stooora ögon*
  Nu äter ju jag bara torrisar som vi har fri tillgång till (2 olika sorter) men småkillarna och Wilma får en påse var morgon och kväll! Innan småkillarna flyttade in fick Wilma en halv påse morgon och kväll för hon åt inte upp mer, men nu med killarna hemma går all mat åt utan problem.
  Ni får nog skicka matte och husse på kurs tror jag.
  *nosbuffar*

 2. Med risk för att göra dig väldigt ledsen nu, Wikki, så säger vår veterinär att en katts måltid bör motsvara en halv mus i storlek, ungefär. Så din matte gör faktiskt rätt! Du vill väl inte hamna på dietfoder, sötnos? I.o.f.s. verkar det väldigt gott – våra husisar älskar det! – men ändå…

  Katter och tvåbeningar har nog lite olika åsikter om hur livet skall levas, är jag rädd. I det mesta håller jag absolut med katterna – äta, sova, leka och sitta och fundera på saker och ting räcker absolut för mig också! Men så är det det där med farliga saker… vi fyller ju våra liv med saker som kan göra en katt illa, ledsamt nog… och det är därför vi skapar regler för vad katten får och inte får göra. Det är för att skydda er, tro inte annat!

  Stor nospuss från sr. Carina, klosterkatternas tjänarinna.

  1. Mjau, jag vet att matte menar väl och att jag är lite rund om magen… Samtidigt är det ju godare om man inte föräter sig på delikatesserna, kanske? TassKram Wikki

 3. Oj oj Wiki, då skulle du komma hem till mina föräldrar! Där är det FEM katter som delar på bara två påsar mat om dagen! (En på morgonen och en på kvällen.) Med fri tillgång till torrfoder då förstås. Fast igår fick de faktiskt en extra påse, för då kom stora killen in och var jättehungrig.

  1. Mjau, jag hör från fler håll också att jag ska vara glad som får blötmat över huvud taget, en del kissar får nöja sig med bara torrisar. Tacka vet jag när Stora matte hälsar på, då kan man lista sig till dubbla ransoner! *fniss* NosPuss Wikki

   1. Det ska dock sägas att det oftast blir lite rester kvar att slänga, även om tjockaste katten gärna skulle rensa alla fat om hon fick…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *