Kan man göra nåt kattnyttigt med ett älghorn?


Stora matte älskar sin skog och därifrån släpar hon hem allt möjligt matnyttigt – idag blev det 2 liter blåbär och ungefär lika mycket kantareller. Men dessutom ett bamsigt älghorn! Jag jamar bara: Vad i all världen ska man med ett sådant till??

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

14 reaktioner till “Kan man göra nåt kattnyttigt med ett älghorn?”

  1. Mjau det var ju inte ens nåt snyggt älghorn. Kan kanske säljas till nån som vill göra handtag av det till nåt…. Grubblar och jagar en harkrank istället! NosPuss Wikki

 1. mjau, på tal om blåbär, så har matte berättat att när hon bodde i den däringa storstaden, så plockade hon ca 15 liter blåbär en gång. Det blev massor av paj och saft har hon berättat, mjau
  Det fanns hur mycket blåbär som helst i den däringa skogen.
  Önskar att hon kunde plocka lika mycket blåbär igen ngn stans, mjau

  tass tass

  1. Mjau, vi har ju inget blåbärsställe här i stan men hos Stora matte på Landet finns det tonvis med blåbär. Det gäller ju att hinna plocka dem också… Det fixar hon! Vi skickar bara efter sedan med en vädjande tass! *blink* NosPuss Wikki

 2. Adam jamar att husse har ett älghorn som han fick av sin farfar när han var liten. Nu är det klädhängare i sovrummet …hm… menar kattliggplats…fast tror det har ett par taggar till. Iallafall så är det monterat på en brädbit, en skruv är dragen genom brädan och så in i hornet och så är brädan uppskruvad på väggen.
  Något annat hornet är bra till är att taggarna kliar sååå skönt precis bakom morrhåren då man nosgnuggar det:)

  1. Mjau, det här hornet är ju lite ”glest” för att bli kattliggplats. Husse säger att det kan bli ett skapligt knivhandtag eller t o m flera. Jag funderar dock på varför det är GRÖNT! Och själva hornspetsarna är lite skogsmusgnagda… *fniss* NosPuss Wikki

   1. Så skogsmusarna gillar också hornspetsar:)
    Kan inte svara på varför det är grönt. Men är uppväxt på landet med jagande far och egen jägarexemen som jag dock inte använder ofta. Så kan jag tala om av erfarenhet att det är vanligt att både horn och skelett delar av djur som blir liggande i skogen ofta får just det den där gröna färgen. Misstänker att det är någon alg eller mossa som trivs på ben av olika slag.
    Jägarna som sätter upp hornen på väggen, kokar dom och behandlar dem med väteperoxid om jag inte minns fel.
    Fast bilderna på dina små täljda kattfigurer var en bra ide!:)

    1. Mjau, just nu är hornet på rengöring i alla fall, duschslangen och en skurborste blir det först för att få väck algerna. Vanligt diskmedel fungerar bra, stod det på en jägarsida som jag hittade. Så ska jag prova med väteperoxid, finns visst en liten flaska sånt i kemikalieskåpet! Men sedan känns det nästan synd att ha sönder hornet, så vi får väl se vad det kan bli av det! NosPuss Wikki

 3. Skrubba rent det med en borste, såpa och vatten så får du bort den gröna färgen.
  Det kan vara snyggt att ha på en byra och trä ringar på och hänga armband och halsband, fast nu inflikar matte att det brukar försvinna saker om man har katt. Förstår inte vad hon menar…
  *nosbuffar*

  1. Mjau jag ska jama till Stora matte att fixa det! Ska bli spännande att nosa på älghornet sedan!
   Det där att katter får saker att försvinna har jag också hört. Hmpff rent förtal! Bara för att saker hamnar utom synhåll för människor betyder ju inte att VI tappat bort dem? Vi vet som regel PRECIS var vi gömt våra skatter!
   TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *