Översvämningshjältar!

Det kunde ha slutat med en riktig KATTastrof på Örebro katthem igår, om det inte varit just en kväll för Öppet Hus, och några riktigt handlingskraftiga tjejer som tur var fanns på plats, när skyfallet ställde till det med översvämning!!!

Leena och Sandra hade varit nere på katthemmet, som ligger i en källarlokal och alltså under marknivå (Som det syns lite på bilden), och förberett för Öppet Hus-kvällen, när besökaren Boel kom in och varnade att vattnet utanför i källartrappan var på väg att rinna in! Regnet hade spolat ned massor av skräp i spillvattenbrunnen där utanför och delvis täppt till den, och det blev inte bättre av att hängrännor och stuprör på hyresfastighetens hörn var igensatta så att regnvattnet sprutade förbi och som en smärre dusch rätt ned i källartrappan!

Katthemmets gäst var en hjältinna för hon sparkade av sig skorna och klev modigt ut i det kalla smutsiga vattnet som börjat välla in i hallen, och satte igång att mocka bort allt som täppte igen brunnen utanför. På något sätt fick hon upp locket till den och kunde peta bort stoppet så vattnet kunde börja rinna undan.

Det blev allt annat än en vanlig kattprats-Öppet-Hus-kväll! Vattnet steg upp i både toalett, pentry och tvättrum, och snart sagt varenda handduk, trasa, hink och svabb utnyttjades! Inne på katthemmet lades ihoprullade handdukar som länsar och tjejerna fick svabba för glatta livet för att hålla vattnet undan från alla katternas rum. Sedan följde flera timmars moppande för att få bort så mycket som möjligt av det inrunna våta…

SOS Alarm och hyresvärden kontaktades, men kunde inte mycket göra när den akuta faran ändå var stoppad – det var fler liknande larm över hela staden. Idag har en torkfläkt ställts in på katthemmet och den lär få gå där LÄNGE, gissar vi. Oro finns ju för mögelskador. En hel del klösmöbler och saker som stod i de översvämmade rummen blev tyvärr vattenskadade. (Kontakt kommer att tas med hyresvärden om hur eventuella ytterligare åtgärder ska ordnas.)

Så ett innerligt tack till duktiga gästen Boel och till Leena och Sandra som var på plats och slet med detta oväntade elände! Er insats begränsade skadorna och det var toppenfint jobbat! HURRJAM!!! ♥♥♥ Låt oss nu slippa fler sådana överraskningar!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

2 reaktioner till “Översvämningshjältar!”

    1. Mjau, det var det sannerligen – känns som att någon höll Tassen över katthemmet den kvällen! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *