Vi har suttit ute och sett jättenattljusen tändas…


På Landet växer underbara buskar av jättenattljus, och det är så fascinerande att sitta ute och titta i skymningen när de slår ut! På en halv minut vecklar en stor knallgul blomma ut sig just när himlen bleknar i det sista dalande ljuset…
Hela natten lyser den fantastiska blomman i dunklet, och hela förmiddagen, men framåt eftermiddagen skrumpnar den ihop och vissnar. Vid femtiden syns bara sladdriga hängande blommor. Men vid halvåttatiden börjar de rödaste knopparna att spricka upp och visa en liten korksruvsrulle av gula blad, och på mindre än en halv minut öppnar sig blommorna, en efter en. Jättenattljusbusken som nyss sett slokig och trist ut är på knappt en kvart täckt av prunkande stora solgula blommor!
httpv://youtu.be/WIHVBvuS_H0

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

2 reaktioner till “Vi har suttit ute och sett jättenattljusen tändas…”

    1. Mjau de är så vackra – det är så fascinerande också att se en blomma slå ut ”i realtid” på kanske 15-20 sekunder! Ett litet mirakel! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *