Hjältar på många sätt

När katten Nikita suttit i sex dygn uppe i en trädtopp i Mölnbo ringde matte May till Räddningstjänsten – men de kunde inte rycka ut för katträddningar. Många skulle ha gett upp då, men inte denna handlingskraftiga matte! Hurrjam för det! Hon ringde till Cramo, som hyr ut skyliftar och sa ”Det får ­kosta vad det kosta vill!” för att få hjälp.

LT berättar att Cramos Christopher strax dök upp med en släpvagn med lift på. Han hade inte ”liftat ned katter” förr, men tvekade inte att försöka. Han ­spanade uppåt och ställde bilen så att det gick att komma så nära Nikita som möjligt. ”Jag följer med upp! Nikita är väl rädd och hon kanske rivs…” sa modiga matte May och klättrade upp i ­sky­liften. Supertufft gjort!!!
 Foto: LT
Och efter två försök var Nikita tryggt i Mays famn. Väl nere på marken rusade hon in i huset, säkert både hungrig och törstig.

Och kan ni tänka er – denna räddning ville vänliga Christopher inte ta betalt för – istället går ett bidrag motsvarande vad det skulle ha kostat till Södertälje katthem! Förstår ni varför jag kallar dem hjältar på många sätt?!! ♥

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

17 reaktioner till “Hjältar på många sätt”

 1. Hurrjam för matte May!
  Det är så härligt att läsa om såna mattar som motvikt mot alla man har läst om som bara överger sina katter.
  Här står vi alla i full svanshonnör för matte May
  *nosbuffar*

 2. Tänk att på nåt underligt sätt hjälpte Nikita till att hjälpa sina kompisar som fortfarande bor kvar på katthemmet, tack vare en generös Christopher på Cramo och en lika generös matte. Om ni tror att det var Nikita som varit bloggkatt här för en tid sedan tror ni fel, men den här Nikita kommer också från Södertälje Katthem. Vi blir alldeles varma när våra katter får såna här hem!

  1. Mjau, härligt när vi kattvänner räcker ut tassen och hjälper varandra! ♥♥♥ Heja Nikita! NosPuss Wikki

 3. Härligt! All heder åt killen och företaget.
  Räddningskåren har ju tajtare ramar numer, får inte rädda katter hur som helst som förr. Eller så finns det inte personal på plats.

  1. Mjau, fast ibland förstår jag inte resonemanget ”Vi kan inte åka ut för vi måste vara standby i fall det kommer livshotande larm!” – då skulle ju räddningstjänsten inte kunna åka iväg på något över huvudtaget utöver larm, men det gör de. Dessvärre är katter mycket lågprioriterade för dem. *suck* Vi som är så viktiga! ♥ TassKram Wikki

  1. Måste lägga upp en länk till dig så att jag kan följa Dramas och Nemos äventyr. Dags för kastrering snart eller? NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *