Varning för farliga leksaker

Det finns så mycket kul saker att leka med – och så många farliga, även om de är kul… I synnerhet om de där leksakerna hamnar i magen och fastnar någonstans där de INTE ska vara!!!
  
”Flärpar” och påsklämmor i plast, i synnerhet de med en vass ståltråd inuti, är INTE lämpliga saker att tugga i sig! Inte nog med att de kan ställa till elände i magen, en del av dem är svåra att upptäcka i röntgen och det kan bli behov av operation för att plocka ut dem!


Tops är en annan sak som tassfärdiga katter glatt plockar upp ur badrumspapperskorgen och gärna leker med – men det lilla plaströret kan ge katten svåra smärtor på vägen ut genom tarmen och är inte något bra kosttillskott!

Och jag hoppas alla känner till hur viktigt det är att plocka undan alla roliga leksnören, tåtar, garnnystan och liknande, efter leken! Ett snöre i en kattmage kan formligen slå knut på både sig själv och tarmarna – ja, ni vill verkligen inte veta hur plågsamt det är, eller hur dyr räddningsoperationen kan bli! Den varningen gäller också presentsnören och glittergirlanger!!!

En katt som uppvisar buksmärtor eller kräks mycket, som verkar ha stopp när den ska bajsa eller som har blodig diarre, och som troligen har ätit något olämpligt ska snarast till veterinär eller djursjukhus!

Ett klokt råd:
Skaffa ett rejält lock till din papperskorg om din katt ”fyndar” leksaker i den! Det kan vara värt besväret att lyfta på locket om man ska kasta skräp som kisse inte bör leka med! ♥

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *