Katt i tuxedo smartast!

På engelska kallas en svartvit katt med lite vitt på bröstet för ”tuxedo cat” och tuxedo betyder ungefär detsamma som smoking, alltså en elegant kostym! Uttrycket gäller både för hanar och honor även om tuxedon är ett herrplagg – och nu har det slagit mig att några av våra mest prominenta bloggkatter är just ”tuxedo cats”:
– Sippo säkerhetskatten
– Max & Måns
– Sören Fernström
– Prästkatten Sixten
– Klosterkatten Sixten
Ja kanske rentav jag själv nästan platsar i kostymgänget, sedd i rätt vinkel:

Och det vill jag ju gärna, för nu har jag läst en lång spinnande rapport som avslöjar att katter som oss i praktsvid a la black&white har en massa goda egenskaper:

1. Tuxedo cats (or TCs) are significantly more intelligent than regular cats (including all other breeds and varieties). Research indicates that this difference may be as great as 200%. Other cats living in the same households as TCs benefit from this and may see temporary increases in intelligence of 5-10%.
2. People who have agreed to serve TCs as food providers and toy throwers are more attractive than the average humans.
3. Dogs are afraid of TCs.
4. People who win lotteries are statistically more likely to live with TCs.
5. Plants grown in houses where TCs reside are healthier and generally 20-50% larger than plants in non-TC households.
…och mycket mer! Fniss!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “Katt i tuxedo smartast!”

  1. Ha, ha.
    Sören håller med fullständigt. Men matte protesterar över vinsterna.
    Wikki du är väl redan medlem i Tuxedo Cats?

    Nalle

    1. Mjau jag letade efter den ”riktiga sajten” med TuxedoCats för att kolla om jag är med men jag hittar den inte??! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *