Att ingripa i tid – hur svårt kan det vara?

Solen bränner het och markerna är torra. Där något vatten finns i en pöl är det orent. För människor är naturen i sin rika blomning, men för alla de hemlösa katterna har kampen för livet redan börjat…

Så här års är de många, katterna ute, och konkurrensen om mat är redan bister där katterna är fler. Det är honorna, som är nedsatta i immunförsvaret efter att ha fött ungar, och de små ungarna som inte hunnit bli immuna mot så mycket, som drabbas värst – de får infektionssjukdomar och mask. Det är inte alls ovanligt att få in en ”tjock hittekatt” som egentligen är en totalt utmärglad stackare med masksvullen mage som en fotboll.

Det jobbiga är att massor av människor ser dessa katter, dagligen, och de lägger inte ett finger på att ge dem hjälp eller vård – möjligen ringer de till hyresvärden eller Länsstyrelsen och klagar… Men hjälpa?! Inte många ställer upp – de bollar gärna problemet till ”någon annan”!

Och katter har en naturlig förmåga att dra sig undan och gömma sig när de är sjuka, först när de är så svaga att de inte kan hålla sig dolda utan mer planlöst bara letar mat och vätska blir misären synlig – och då är det ofta för sent! Den här stackaren fick Gefle katthem in, alldeles för sent:

(Foto: Gefle katthem.)
Gävletidningen GD berättar också den tragiska historien om hur polisen nekade hjälpa till att snabbt förkorta den stackarens lidande… Men jag tänker på att där var i alla fall ett par ungdomar i fredags som försökte göra något för honom – DEM vill jag ge en ros!

Du kan också hjälpa till! Kontakta ditt närmaste katthem och erbjud din hjälp – kanske det finns en katt just nu som behöver ett tillfälligt boende/jourhem/akuthem? En katt som behöver fångas in? En katt som behöver skjutsas till djursjukhuset? Eller en katt som måste sökas efter… Du är alltid välkommen! ♥♥♥

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *