Borgmästaren som sover på jobbet


Det här är katten Stubbs. Sedan 15 år tillbaka är han demokratiskt vald till borgmästare av de cirka 800 medborgarna i Talkeetna, Alaska. Här residerar han i sitt huvudkontor i den lilla ortens enda butik Nagley’s!

Inte många amerikanska städers borgmästare tar emot betalning i form av magkliande eller snacks på ”Alaska Snow Crab”, men det gör katten Mayor Stubbs! Och ända sedan han som kattunge kandiderade för posten som borgmästare för femton år sedan (På grund av att befolkningen var missnöjda på ett eller annat sätt på alla övriga kandidater!) har han omvalts årligen med överväldigande majoritet. Kan det kanske bero på att ”He doesn’t raise our taxes — we have no sales tax. He doesn’t interfere with business. He’s honest!” som Lauri Stec, ägare till Nagley’s General Store, säger. Det var hon som valde Stubbs från en låda med kattungar som ställts utanför butiken för att skänkas bort, berättar CNN.
Borgmästare Stubbs (Nu också med egen FB-sida)tassar lugnt runt i Talkeetna och är en välkänd gäst överallt – även på The West Rib Pub…

Mjau, jag höjer tassen för att fler katter ska få kandidera till offentliga val!

httpv://youtu.be/82l9FOwFBDE

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

2 reaktioner till “Borgmästaren som sover på jobbet”

  1. Han e min kompis på fejan, borgmästarn 😉 *skryter lite*
    Verkar vara en hyvens kille, Stubbs. Lika gammal som jag och precis lika röd o fin. Tyvärr har han knappt nån svans att visa glädje med, han e släkt med nån Manxkatt läste matte.
    Fler katter i såna positioner vill jag se! Då blir det ordning i världen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *