Lev väl Ni Hao! Vilken resa!

En liten kisse var fripassagerare i tre veckor instängd i en container – utan mat och vatten -på ett fraktfartyg som gjorde den mer än 1000 mil långa resan från Shanghai till Los Angeles. Den förvånade fraktchefen som tog emot lasten kontaktade Los Angeles County Department of Animal Control som hjälpte till att föra den uttorkade knappt 3 månader gamla kattflickan till Carson Animal Care Center där hon fick vård. Katten är röd och vit, men ganska smutsig efter resan, så det syns inte på bilden!
“She’s doing OK; she was pretty weak and dehydrated. It was touch and go at first, but staff has been taking good care of her.” berättade Marcia Mayeda för Los Angeles Times.

Ni Hao bertyder ”Hej” på mandarinkinesiska. Hon har piggnat till och får nu vänta i karantän som alla ”importerade” djur för att senare adopteras ut av katthemmet. Tänk vad hon har att berätta? Man kan ju undra vad hon lyckats finna för att överleva??!! Katter är otroliga! ♥

 

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

5 reaktioner till “Lev väl Ni Hao! Vilken resa!”

  1. Helt otroligt. Hur kan man bara överleva en sådan sak. Tre veckor är ju ändå tre veckor utan mat och vatten och det borde man inte klara. Men tur att Ni Hao gjorde det, frågan är bara hur. Och stackars lilla kisse.

    1. Det måste ju ha kommit någon kondens eller annan fukt in – annars klarar sig ingen levande varelse i 3 veckor. Likaså måste nåt ha funnits att äta, allt från insekter till wellpapp.
      Kan berätta om en svulten katt som kom till ett jourhem, den såg rätt rund ut men benig – den stackaren pruttade frigolitbitar i flera dagar, som den i sin nöd tuggat i sig… Fyllde väl magen men knappast att det gav näring!
      TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *