Är han riktig i knoppen? Råttgift i kattmat???

En känd person lägger råttgift i skålarna med utekatternas mat – men påstår att han bara är ute efter råttorna som lockas till kattmaten, berättar Expressen. Han inbillar sig tydligen att råttgift (Som orsakar otrevliga inre blödningar och är livsfarligt för hundar och katter) är något man kan portionera ut hur som helst och tro att alla djur snällt förstår att det bara är råttorna som ska äta giftet!
Jag får inte logiken att gå ihop – mannen är känd för ekonomisk sparrådgivning, men han kan inte ens få till den här enkla ekvationen:
– På hans fastighet bor att antal av förre husägares katter kvar.
– En granne matar katterna i avsikt att över tid omplacera allesammans.
– Kattmaten drar till sig råttor.
– Ta bort kattmaten så äter katterna råttorna istället.
Kändisekonomen borde hjälpa grannen med infångning och omplacering av katterna istället för att mata dem med råttgift, så är problemet löst, och grannsämjan fin. (Fast antagligen kommer råttorna åter när katterna är borta, men det är ju hans val!)

NOT: En katt som börjar kräkas blod kan vara förgiftad och måste omedelbart få snabb veterinärvård om man misstänker att den kommit i kontakt med råttgift. Bland annat sätts k-vitamin in för att blodet ska återta koagulationsförmågan. Du kan läsa mer om råttgiftsförgiftning HÄR hos veterinären.nu.

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “Är han riktig i knoppen? Råttgift i kattmat???”

  1. *GRRRRR!!!*

    Råttor kan ta sig in i hus också. Och snylta i skafferivaror. Har mannen blandat råttgift i fling- eller müslipaketet? Nä, för då kan ju han eller nån annan människa bli förgiftad! Råttgift är farligt även om man inte är råtta. Och det vet han nog innerst inne.

    1. Logiskt tänkt, mjau! Han kanske har skåpråttor också!? Tänk vad nytta han skulle kunnat ha av katterna om han släppt in dem i sitt f d hem i stället! NosPuss Wikki

    1. Mjau och så tror han att inga fåglar hittar det i buskarna?! Det är ju just i buskar som vissa fåglar trivs… Han behöver en biologilektion också!!! Andra som matat fel djur med råttgift har minsann pkt dit för djurplågeri!!! TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *