MisseModig – det finns en kattkamp att kämpa!

Det finns en kamp som ständigt pågår i detta avlånga land, en kamp där alla vi kattvänner behöver ta varann stadigt i tassarna, höja jamet och låta det höras: ”NEJ DET HÄR ACCEPTERAR VI INTE! VI HAR RÄTT ATT LEVA TRYGGA!”

Vad handlar det om då? Jo kampen för att höja kattens status och värde i ALLA människors ögon! Kampen för katters rätt till goda, trygga och omsorgsfulla liv, lika värdesatta som hunden och självklart månade om som viktiga familjemedlemmar!

Sådant som skedde i Domsjö i söndags natt ska inte behöva hända: På morgonen fick polisen ett anonymt samtal, ryckte ut och påträffade en svårt misshandlad döende katt! Allehanda skriver: ”Katten låg på en gräsmatta och krampade – och hade avklippta öron och svans. Dessutom hade katten skallskador.” Det kan inte vara så trevligt för en polis att tvingas nödavliva djur och det måste vara fruktansvärt för kattägaren att få veta vad någon gort mot dennes katt! Och hur kan man? Skadorna är sådana att det omöjligt handlar om en trafikskada.

Så jag jamar: Vad är det för fel på medelsvensson, eftersom detta slags brott mot djur, mot katter i synnerhet, med olika slags djurplågeri, är så vanligt förekommande? Vad har det blivit för fel i människornas grundfostran och varför fungerar inte spärrarna som ska slå till och säga ”Du skall icke skada någon annan levande varelse!”???

Det finns faktiskt andra länder med precis lika mycket utegående fria katter, men de är omskötta och trygga, för sådant här händer inte där! Varför kan vi inte uppnå det i Sverige också?!!

På Facebook finns berättelsen om t ex lilla kattungen Pärlan från Valje som misshandlades svårt med ett kvastskaft och skulle ha dött, om inte en person med civilkurage ingripit och fått hjälp av Kattjouren att få henne till en bra veterinär snabbt. Pärlan idag mår idag tämligen bra, leker med nya snälla vänner, hunden Limmo och katten Kiddy som båda är så försiktiga med henne. Hon är blind efter vanvården men kanske hon får viss syn på ett öga. Det andra ögat är borta efter att hon gått med allvarlig inflammation i ögonen så länge utan behandling.

För mig fortsätter kampen – jag tänker inte vara missmodig utan MisseModig och jamar:
Stöd Ditt Lokala Katthem!
Bär Hittekattsbandet och visa att du värdesätter alla oss katter!
Vi är DYRBARA!!!!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

8 reaktioner till “MisseModig – det finns en kattkamp att kämpa!”

 1. Man kan ju undra – som du säger – varför människor kan göra sådant här? Vi måste få bukt med detta och fortsätta arbeta för att höja kattens status. Det är så fruktansvärt att sådant här kan hända. Jag tror att mycket beror på att respekten för liv är så låg idag. Man läser ju om den ena misshandelshistorien efter den andra i media. Något har gått snett i uppfostran när sådant här kan hända. Vi måste alla kämpa för djurens rätt!

  Jag säger som Wikki. Stöd ditt lokala katthem så jobbar de tillsammans med övriga katthem för ett tryggare samhälle för alla djur – inte bara för katten.

  Stor nosbuff till Wikki som tar upp det här gång på gång.

 2. Jag blev så ledsen när jag läste om det i Domsjö, det är ju inte så långt från mig 🙁
  Varför varför varför ger man sig på ett litet försvarslöst djur?! Hur kan man göra sådana hemska saker bara för att man inte har bättre för sig? 🙁

  Jag har på mig mitt hittekattsband varje dag nu, är noga med att det ska synas på jackan. <3

  1. Önskar att man kunde ”bota” dem istället och få dem att gottgöra! Det vore ett lämpligt ”straff”… NosPuss Wikki

 3. jamar som min husse att sådanna där typer skulle man allt bra gärna vilja få fatt på !
  Här nere i Halmstad var det nån som lagt 4 kattungar som var ett par dagar gamla i en väl försluten kartong som dom dumpat i en förpackningscontainer. Som tur var så var det en som skulle lämna kartonger som hörde att det pep ifrån en kartong i containern och som fick hjälp att öppna den så att dom fick ut kartongen med katterna. Nu bor dom i ett jourhem som föder upp dom med nappflaska.
  FYYYY så ledsen man blir över hur urbota dumt 2-beningar beter sig !!!
  Smäll på näsan skulle dom ha allihopa !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *