Marknaden: Klass 1 varning och 39 mm regn!

Det var fullt ösregn, omkullblåsta tält och en grå sjö i Vilsta när Stora matte kom till Nalles och Lasses vagn i morse! Inte en enda knalle var synlig, tivolit satt fast i gyttja och inne i husbilens komfortabla värme försökte Nalle dra täcket över huvudet igen och somna om, medans regnet knattrade på taket!
Marknadsansvariga kunde bara besvikna se hur knalle efter knalle packade ihop sina blöta saker. Det var bara vi med Livbojens loppissaker, Nalle & Lasse samt en brödförsäljare som packade upp och försökte se entusiatiska ut medan regnet forsade ned!

Lasse hjälpte oss rigga taket över loppisbordet med följd att han blev sjöblöt. Elin och Stora matte fick gå med och putta ut vatten ur presenningen med jämna mellanrum. ”Gratis dusch, medtag egen tvål!” hojtade Stora matte men ingen nappade på det erbjudandet…

Framåt lunch först dök det upp några tappra själar, och först vid ettiden lättade regnet. Där stod vi och huttrade i fukten – det gick bara att ställa fram sådant som tålde vatten och insamlingsbössorna var länge tomma… Alla våra fina saker och ingen kommer?! *suck*

Allt fler åkte därifrån, några körde sönder gräsmattan totalt och några ekipage körde fast så illa att de kommer att få tas upp med bärgningsbil – på tisdag! (När det torkat upp nog?!) Stora matte trampade ner de värsta spåren så att ingen skulle snubbla på jordkokorna.

”Äh” sa Lasse, ”Det här är väl ingenting. Då skulle du ha varit med när vi körde frakt i Istanbul!” Eller om det nu var Bulgarien… Vi fick lite vatten i öronen… I brist på kunder blev det många koppar kaffe och Lasses spännande resehistorier! *blink*

Först framåt 15-tiden kom lite sol, Lasses blöta jacka torkade upp och några tappra besökare så på marknadens sista timme kom det faktiskt lite slantar i bössorna!

Tack dagens tappra marknadsskara – i bössorna blev det 450 kr och i försäljningen av Loppisprylar delar vi 740 kr med Livbojen. Totalt gav två dagar i blötan strax över 5 700 kr så MJAU TACK alla inblandade! I synnerhet TACK Nalle och Lasse som gjort detta sjöslag möjligt och tar hand om oss med all er marknadsproffessionalitet! ♥♥♥

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “Marknaden: Klass 1 varning och 39 mm regn!”

 1. Så tappra ni var i sjöslaget!
  Tänk om sådär 2-3-4-5 år eller när stora mattes barnbarn kommer så småningom har ni verkligen en ”bra” historia att berätta om marknaden ”Kass 1 varning” och kanske till och med skratta åt eländet 😉

  =^.^=

  Beundrande nosbuffar *svanshonör*

  1. Mjau det går att le redan idag – loppissakerna som blev över står på tork och slantarna som kom in kan göra effekt för många katter vilket gör oss glada! NosPuss Wikki

 2. Oj fy blättan blötan vilket väder det var där! Vilken tur Sören hade som var på semester och slapp tjänstgöra i regn och stormrusk, verkligen tajming. Vi försöker så gott det går att proTASStera till husse och matte när blötan börjar falla på vår uteplats, men stänger de av plasket? Nej, minsann! Odugliga, är vad de är!
  Tycker ni var duktiga som höll ut, vad var det för klena knallar som gav upp så lätt? Klart det inte kommer nåt folk då som kan lägga slantar i bössan, om de flesta åker hem… Vi skramlar ihop till en dentisslant och sätter in direkt till Livbojen så blir det lite bättre resultat i alla fall!

 3. Det ska vara tokiga (läs ”hängivna”!) djurmänniskor som är ute i regn & rusk för att hjälpa katter…

  <3 er tappra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *