Var ska de bo? Vem kan öppna famnen?

Jag får så svårt att sova. Jag ligger rastlös och vrider svansen och grubblar på hur det ska gå att hjälpa alla våra katthemskatter att hitta RIKTIGA hem – egna människor som kommer att älska just dem, var och en! Dessutom vet jag att det finns kattkolonier som är RIKTIGT ILLA UTE trots att sommaren är ljum och snåren kryllar av liv!

Elfvikskatterna är en sådan koloni, där alla katter skulle skjutas. Vid Elfviks udde på Lidingö ligger en kursgård, i vars omgivning en växande skara katter uppehåller sig. Under ett styrelsemöte med Svekatt nyligen beslutade flera katthem att gå ihop och hjälpas åt att försöka rädda dem. Så när kontakt togs med kursgården, markägaren, viltvårdaren och andra inblandade visade det sig att alla var väldigt olyckliga över att katterna skulle behöva avlivas – man ställde mycket hellre upp på ett räddningsprojekt! ♥

Senast till årsskiftet är det meningen att alla katter ska vara borta från området. Exakt hur många det rör sig om verkar ingen säkert veta men det är minst ett tjugotal, troligen fler. Dräktiga honor och sjuka/skadade katter kommer att prioriteras. Här är t ex en katt som haltar fram, en tass saknas:

Den som vill bidra ekonomiskt till projektet kan sätta in valfritt belopp på Svenska Kattskyddsförbundet SVEKATT’s plusgirokonto 633176-3.  Märk talongen ”Elfvik”!
Såjag höjer jamet för att katterna där ute ska få hjälp – de kommer att behöva konvalecenshem, tillfälliga jourhem, permanenta hem, matare och annat.  Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Vad kan du ställa upp med?! *buff*
 För oss?! ♥

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

4 reaktioner till “Var ska de bo? Vem kan öppna famnen?”

 1. Wikki, vi hoppas att alld går att ordna! Matte har bott på den kursgården och fint var det. Synd att missarna inte kan vara en TNR kolloni. Bra beslut att alla hjälps åt!

  Ha en bra vecka.

  NosPuss Sven och Signe

 2. Klart det kommer gå att ordna! När många starka katthjälpare samarbetar, då sker det fanKATTiska saker. Vi är säkra på att innan jul är alla innne i värmen och långt innan dess är alla kastrerade så att det inte blir fler hemlösa på Eflvik.

  Hoppas att det här samarbetet visar vägen för andra katthjälpare i landet när det gäller att samarbeta så att det inte ska behöva ta så lång tid att tömma en koloni. Är man ensam går det helt enkelt inte att få det att gå ihop ekonomiskt, tidsmässigt och praktiskt. Under tiden man sliter med att tömma kolonin katt för katt så hinner det tillkomma fler. Om många är med och delar på allt så går det fortare och tillströmningen hinner inte ifatt.

  Så tänker vi i det lilla Sollentunagänget alla fall. 🙂

  1. Mjau, det kommer säkert att gå jamarns bra! Glad att ha kunnat hjälpa till på mitt sätt med Hittekattsbandetbidrag! *kurr* NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *