Dags att ta farväl – Katthemmets begravningsdag lördag 9/6

IMG_5755Kära vänner, det är dags att samlas vid Örebros djurkyrkogård Franciskuslunden på lördag den 9 juni och sätta till vila de katter som lämnat oss och tassat till SkaparKattens Eviga Frid!

Den som vill hjälpa till att städa katthemmets gravplats, plantera blommor, smycka och gräva får gärna komma till samling kl 14 för att förbereda jordfästningen som sedan sker kl 15 – och precis alla som önskar vara med är varmt välkomna!
Håll tassarna för fint väder!

Ta med arbetshandskar! Frön eller blomplantor är också välkomna, gärna sorter som kan trivas i skuggig barrskogsmark och är lättskötta!

Bilden ovan är från när vi höll begravningsdag i höstas och lät Lundens röda sand täcka en rad små pappurnor. Och jag citerar vad jag skrev inför den dagen, det passar även denna gång:
franciscus__large7Örebro Katthem har till vår oerhörda lättnad ingen stor mängd katter per år som lämnar oss för att tassa över Bron till Skaparkatten, eftersom det är en regel att inga friska katter avlivas. Dock, av ålder, sjukdom och skador, som tyvärr många av katterna har med sig när de kommer till katthemmet, så mister vi några – vi kämpar ändå så gott det går för att helst alla ska klara sig… Det blir inte som vi alltid vill eller ber… Livet är så – det tar slut… Men det är vår förhoppning att alla katter som i dag finns i SkaparKattens famn ska känna att de fått all den kärlek och omvårdnad som vi kunnat förmå under deras tid hos oss!

Och ni som inte har möjlighet att komma: Tänk på oss och sänd er kärlek till alla katterna på andra sidan Bron på lördag eftermiddag – låt oss tänka på och minnas alla de missar som nu funnit ro och trygghet i SkaparKattens Tassar, och känna tacksamhet över att de funnits och lämnat sina tassavtryck i våra hjärtan… ♥

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

5 reaktioner till “Dags att ta farväl – Katthemmets begravningsdag lördag 9/6”

 1. Matte kommer gärna jamar hon!

  Sist när matte och lillhusse var vid graven hade ju någon gjort stora fotsteg mitt i… Så ett litet staket är nog på sin plats eller att vi utmärker graven mer.

  Nosbuffar

  1. Mjau vad bra! Då är vi i alla fall några som kan hjälpas åt! Stora matte har lovat att ta med fina taklökar och andra blommor från Landet! NosPuss Wikki

 2. Vi tycker det är så fint att ni ger alla katter en begravning. Våra tankar finns hos dem som nu är i Skaparkattens famn. På lördag kommer vi spinna tröst och healing spinn för dem ni begraver, för dem som gått före och för alla volontärer som utför det tunga arbetet att begrava dem som lämnat oss.

  Vi spinner styrkespinn för alla katthjälpare som varje dag hjälper dem som ännu inte fått känna kärlek, trygghet och värme. Ni gör stor skillnad även om en liten misse ibland är så illa åtgången att det bara blir några få timmar av värme och kärlek utan hunger.

  Utan sådana varmhjärtade människor hade vi aldrig fått komma in och sova trygga i en säng. Vi hade varit hos Skaparkatten och ingen hade gråtit över oss för ingen hade vetat att vi funnits.

  Skaparkattens frid över er alla

  1. Mjau så rörd jag blir, så vackert jamat! Tack för tröstspinn, det kommer vi att behöva! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *