Jag brukar inte vilja hämnas, men…

I nästan alla sammanhang av våld, vanvård eller annat olämpligt beteende, både gentemot katter, andra djur eller människor, så brukar jag inte vara med i kören som skriker ”Ge igen med samma mynt, låt förövaren smaka sin egen medicin….” för jag vet att våld föder väld, ondska föder ondska, och att mata hatet, vreden och frustrationen hos någon som redan är laddad med negativ energi, det gör bara den onda spiralen alltmer åtdragen och farlig! Min ultimata ÖNSKADE lösning på allt är en antivåldsönskan som lyder: ”Må gärningspersonen inse sin felhandling och drabbas av sådan ånger att denne ägnar resten av sitt liv åt att gottgöra det ont gjorda!!!” Bara då kan vi vända på ett beteende och mönster, och känna frid med oss själva, utan att vi också dras in i ont tänkande. Allt måste bara om möjligt vändas till något gott!

Men så svårt det är! Idag när jag läser i SVT/Jämtlandsnytt så vill jag ju bara få klorna i ett visst gäng ungdomar och ge dem pepparspray i ögonen:
”Ungdomar plågade katt – sprayade med pepparspray! – Polisen i Östersund utreder ett fall av djurplågeri mot en katt. Tre ungdomar i 17-20-årsåldern hade placerat en katt i en ryggsäck och sedan sprayat katten med pepparspray. Katten är sedan händelsen försvunnen medan ungdomarna är försatta på fri fot efter förhör.”
Men i grund och botten hoppas jag mer på ånger och botgöring…. Och att den stackars katten hittas och får ett hjälpande bad att bli fri från sprayen!!!! Stackars kisse!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

15 reaktioner till “Jag brukar inte vilja hämnas, men…”

 1. Visst Wikki, så hoppas vi på ånger och botgörelse. Varför inte samhällstjänst på ett katthem?
  Men frågan är hur polisen kommer att se på detta? Hur värdefull är en katt i detta sammanhang? Kommer det att utredas ordentligt?

  1. Mjau, hur mycket letade man efter den stackars katten t ex? Ingen polishund som riskerade nosen då inte…. TassKram Wikki

 2. I sina allra som bästa stunder kan vår matte tänka som du…. Men när hennes nästa tanke blir att det hade hänt någon av oss – då vågar vi inte gissa vilket straff matte skulle skulle kunna hitta på till gärningsmännen/kvinnorna… Huva
  Nospuss

  1. Mjau, din matte har nog rätt. Men ibland vill jag vara lika from som en lamamunk – eller så vill jag ta fram klorna! NosPuss Wikki

 3. Det är så svårt att begripa hur man kan lida sån brist både på empati och civilkurage. Antar att nån av de 3 killarna åtminstone tänkte tanken att det här skadar katten, men inte vågade stå upp för det bland sina kompisar? Eller är det så illa att 3 killar är precis lika fega, rädda och empatilösa? Hoppas både att de får ordentliga straff för att markera hur fel detta är, och att man hittar den stackars katten.

  1. Men de släpptes fria och man kan ju undra vilken kontakt som tagits med föräldrar, socialtjänst eller liknande. Hur hanterar man och följer upp, hur stoppar man innan de nästa gång triggar varandra att sätta eld på något? *darrar* TassKram Wikki

 4. Fy fa… När det gäller försvarslösa människor och djur så skjuter jag undan allt vad politisk korrekthet heter… Jag blir så heeeligt förbannad och förtvivlad. Det idiotiska är att sådana här brott inte tas på allvar och gärningsmännen kommer allt för lindrigt undan.

  1. Mjau, visst kommer de för lindrigt undan: Katten ska till vård snarast och de skulle bekosta eftersök till den hittas, tas till vård och tills den blir frisk. Sedan skulle de få göra bot: Gentjänster som lär dem empati… Men det är en osannolik väg att få till i svenskt rättssystem tyvärr, i synnerhet som en katt har så lågt värde i både polisens och djurskyddsmyndigheters ögon på många håll! *torkar tår*
   TassKram Wikki

 5. Förhoppningsvis lägger nån upp bilder och namn på personerna som gjorde det, brukar komma upp på flashback o så, idioter brukar i slutändan få sitt straff

  1. Mjau, de lär tydligen cirkulera på Facebook någonstans, och frågan är ju om det gör saken bättre ibland. Jag är så rädd för när hat föder hat. Här behöver byggas empati istället. Fast jag menar inte att ömka gärningspersonerna – jag menar empati för katten (Eller vilken värnlös varelse det vara månde) borde väckas både hos de som gjorde detta och andra medmänniskor! *suck*
   NosPuss Wikki

 6. Kan bara tänka på hur FRUKTANSVÄRT ont det måste ha gjort I och på katten!!!!!!

  Och inte kunde den förstå varför nån gjorde så mot den heller och det tycker jag känns nästan värst, en snäll katt som kankse har gått fram och strykit sig mot benen och så ett sådant bemötande tillbaka. Fy he-vetes j-a sk-tar-en!!!!!!!! 🙁

  1. Mjau, jag lider med den stackars katten som kommer att få plågas av pepparsprayen så länge det finns ett uns av den kvar i pälsen, om den inte får hjälp att bli tvättad! Arma lilla väsen, den kommer att för livet ha ångest från detta hemska. Det är så ofattbart att jag bara vill gråta! NosPuss Wikki

 7. Ungdomar? De e ju fullvuxna. Idioter utan empati! Borde peppras i ögonen själva faktiskt, även om jag förespråkar fredliga metoder annars. Samtal och råd biter inte på empatilösa, bara lika för lika.

  1. Mjau, visst vill man klösa dem! Men det sorgliga är att alla dessa grymma lurkar en gång varit söta små ungar – någonstans på vägen fick de inte lära sig kärlek och empati, och resultatet ser vi nu! *suck* Det är alltid de värnlösa och oskyddade som får ta konsekvenserna, sorgligt nog. *fräser* TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *