InterTASSionella KattKvinnoDagen

Idag på KvinnoDagen hyllar jag den ultimata KattKvinnan: Hon som dansar med katter, hon som öppnar dörren för de hemlösa katterna, hon som helar de skadade felinerna, hon som tröstar de rädda och lugnar de otrygga, hon som får klappa den skygga missen, hon som ger oss LIV! Hon betyder ALLT för oss!

Jag tänker  på den sunda Kattanten med rötterna i en god katthjälpsorganisation eller katthjälpsgrupp, och med ett starkt klappande hjärta i kampen för utsatta katter – ibland är hon personifierad i en svartsminkad punkdrottning som vaktar Lotinfällor på en blåsig industritomt, ibland är hon en tröttögd veterinär som tänder ljuset och tar emot på sin klinik fast det är mitt i natten med en trafikskadad hittekatt, ibland är hon den beslutsamma volontären som för tusende gången städar en kattlåda och mumlar mjuka tröstande ord till den oroliga katten i båset/buren….

Runtom oss i världen finns alla dessa hjältinnor, och ja, emellanåt också ett stort antal hjältar: Brandmannen som går in i röken ännu en gång, därför att hoppet ännu finns att hemmets katt är möjlig att finna, TNR-ansvariga som släpar ytterligare ett ihopfogat kattkryp-in till en utsatt kattkoloniplats och juristen som utan ersättning sätter ytterligare timmar till de redan många i kampen för en bra katthantering istället för många Länsstyrelsers avlivningsrutin… Hon finns i ICA-kassörskan som ordnar säckarna med spillkattmat till katthemmet istället för till destruktionen, i djurbutiksinnehavaren som ställer upp event till förmån för de hemlösa katterna, och i oss vanliga kattägda, som går samman och sätter på oss ett Hittekattsband idag!

Mjau, det är oftast en Hon men alla Han som också gör detta får dela denna min hyllning till KattRäddarinnan! Hurrjam hurrjam hurrjam för henne som generöst delar sin tid, sin inkomst och sin kärlek med de utsatta katterna… Hon som bär en svårt sjuk katt till veterinären, även om den bits i smärta och panik. Hon som sover en halvtimme i taget för att vaka över en födande kattmamma eller som stödmatar mammalösa kattungar dygnet runt, allt i kärlek. Hon som med klappenseln smeker den darrande skyggisen och bara är där, tills den största rädslan övervunnits. Hon som delar in hela sitt hem med dörrar av kompostgaller, för att kunna härbärgera akuta grupper av akutintagna katter, vars enda hjälp annars skulle ha varit att bli skjutna… Det är hon som ger sin sista krona till medicin för en hittekatt, och lever på makaroner sista dagarna innan lön. Det är hon som använder sitt arv för att bygga ut katthemmet istället för sitt eget hem. Det är hon som väljer en bil som rymmer många kattburar säkert, inte en som ger allmän status eller komfort.

Ni känner alla en sådan kvinna, en Katt-Kvinna, en sådan som alltid räcker ut handen – men ni vet inte alltid om det. Men om ni som VET bara tar och vänder er till henne som ni vet om, just nu, och ger henne en stor varm kram och säger ”Tack från alla Katter som du hjälpt! ♥” så vet jag en sak: Hon kommer att bli så ända in i hjärtat glad – och därmed stärkt att fortsätta detta KattKvinnoArbete som är så livsavgörande för varje hemlös katt därute i vårt samhälle!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

16 reaktioner till “InterTASSionella KattKvinnoDagen”

  1. Mjau, skicka den då till henne så att hon vet att vi hyllar henne också! Jag håller absolut med dig – hon är värd att hylla också för detta! ♥ NosPuss Wikki

  1. *morrhårsdarr* Tack för det! (De nosrodnar klädsamt och försöker vifta bort kattplimangerna, knasiga mattar….) TassKram Wikki

 1. Du skriver så himla fint <3.
  I morgon ska jag just åka o försöka klappa en speciell liten skyggis!
  Varm vårtass till dig.

  1. Djupt och innerligt tack för kattplimangerna! *bugar*
   NosPuss Wikki
   PS. Hälsa den lilla skyggisen från mig! Jag vet hur det känns att vara sådan! ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *