”The Black Cat” – en historisk film

Svarta katters magi skapade en av de mest fascinerande serierna med kattfoton som finns, när Hollywood 1961 skulle göra film på Allan Edgar Poes berömda skräckhistorier. Till katt-audition kom nämligen en otrolig rad svart (Och en och annan svartvit också!) katter!

Ur arkiv hos tidningen Life finns en mängd foton av fotografen Ralph Crane på förväntansfulla mattar och hussar som snällt väntar med mer eller mindre förnöjt avvaktande kolsvarta katter!

Som synes är detta innan katttransportkorgar av olika slag var varje kattägarens egendom, och koppel samt halsband är det som gäller – eller en rymllig handväska!


Jag skulle inte ha velat vara kattsvans under de där högklackade skorna?! Filmen hette dock inte ”Tails of Terror” utan ”Tales of terror” och innehåll den berömda ”The Black Cat”-skräckisen med Peter Lorre och Joyce Jamieson.

Om du googlar på orden ”Black Cat Auditions In Hollywood source:life” kan du njuta av massor av foton från denna dag av kattköande! Det finns massor av bilder och jag undrar så vilka alla dessa katter kan ha varit?

Auditionen var tuff, katterna skulle efter långt väntande kunna svara mot filmskaparnas önskemål om att kunna regissera dem:

Till och med en vit katt var märkligt nog bland de sökande:

Det blev dessutom inte bara en katt som till slut fick rollen, utan flera lika svarta kattaktörer fick dela på uppgiften.
Testuppgifterna motsvarade olika ageranden i filmen:

Det här var som sagt 1961, inga datoranimeringar var påtänkta på den tiden, så det var ett tufft kattarbete. Man kan undra vad mer än berömmelsen som lönen bestod i? Några kattnamn hittar jag tyvärr inte i rollistan…

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “”The Black Cat” – en historisk film”

  1. Oj vad många katter! Har alltid undrat hur de fått tag i djur till filmer och detta var en metod som jag inte kände till. Hoppas katterna hade något gott för sin långa väntan!

    1. Mjau, jag skulle tro att alla katterna var lika älskade även om de inte fick någon roll! Kul att se lite katthistoria också! TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *