En dag för alla svarta katter!

Det finns en del människor som har svårt att se tjusningen med helsvarta katter. mjau, de har förståss missat en essentiell del i katters verkliga magi! Men även en del katthem märker en viss tendens i popularitet hos olika kattfärger, och ser tyvärr att helsvarta katter är ibland de svåraste att få utadopterade till nya hem.

Jag förstår verkligen inte vad det kan bero på! Svarta katter är lika älskansvärda som alla andra katter! De har samma goda hjärtan och samma kärlek att ge! Och de är kattvärldens svarta diamanter, den värdefullaste sorten av alla…

Idag viker jag min blogg att tillägnas mina svarta kattvänner! Vad jamar ni om det, Kolfart, Harry, Moses, Svart, Pi, Madeleine, Rambo, Sotis, Isak och Chicko med flera?

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

20 reaktioner till “En dag för alla svarta katter!”

 1. Får man vara lite vit också, undrar Vilse Pannkaka? Eller kommer vi som är svart-vita också få en alldeles egen dag, undrar hon.:)
  Puss från Fjutten med frågvis liten gäst i Tomtestugan.

 2. Ha ha 🙂 Jag är en av dom som alltid sagt att jag inte har gillar svarta katter. Kan inte säga varför det varit så. Nu är jag stödhem till en helsvart snygging som är så full av bus och livsglädje. Och måste ju med skammens rodnad på kinden säga att: svarta katter är ju helt ok 🙂
  /Rosmari

  1. Enn VIS och KLOK person har förmåga att ändra åsikt och behöver inte rodna! *buff* Att dessutom tillstå att man ändrat sig visar på ännu mer klokhet! Jag tror därför att du är et underbart stödhem för en lycklig svarting! TassKram Wikki

 3. Jag förstår inte hur någon kan döma en katt för dess färg på pälsen! Jag har alltid gått på personlighet. Har en svart/vit katt här och en sköldpaddsfärgad och de är verkligen två helt egna personligheter som jag verkligen älskar!

  1. Mjau, i ”vår familj” har det helt handlat om katten som slagit klorna i ens hjärta och färgen har inte ens varit väsentlig! Det blir som det blir! NosPuss Wikki

 4. Åh, vilket roligt tema! Tänk att även jag räknas som svart fastän att jag är både brun och grå! Hihi!

  1. Mjau – det är ju konstigt med hur färger räknas! Egentligen har katter bara två färger… Fast det där är så krångligt så jag ger mig inte in på ytterligare analyser av det! TassKram Wikki

  1. Mjau, alla katter är diamanter på sitt sätt! TassKram Wikki
   PS Jag är mest en oslipad juvel, säger matte?!

 5. Jag har trott att svarta och svart/vita katter är vanligare än andra katter därför att de är mer populära – att det är därför som de var överrepresenterade på katthemmen. Ungefär som bruntabbysar var väldigt populära och fanns överallt när jag var liten. Det är inte klokt hur utseendefixerade en del människor är! :/ – lakritstroll som är så underbara. Liksom de vita, röda, bruna, grå,, sköldpaddor, tabbysar… Liksom de som har alla färger på en gång… Liksom de långhåriga, korthåriga, lockiga, nakna… ”I mörkret är alla katter grå” – och det stämmer för övrigt för människor också!

  tossiga människor… *skakar på huvudet
  🙂 nosgos å fredagsgottisar, lillie

  1. Mjau, visst är det konstigt – Stora matte säger också att svartvita katter var ovanligt när hon var liten, men randiga katter fanns överallt?! Mjau varje katt är unik och har sitt eget värde helt oslagbart, varenda en! NosPuss Wikki

 6. Jag tror en del tvåbeningar är rädda för svarta katter. Att vi ska bringa olycka och hemskheter till deras hem. Tänk vad mycket gos dom går miste om.
  Svanskram och NosGos från kolsvarta Kolfart.

  1. Mjau, konstigt nog är det ju så gott som alltid människorna själva som orsakar all olycka omkring sig på olika sätt. Märkligt att de ska skylla ifrån sig! Då är det lagom åt dem att missa goset… Tacka vet jag människor som kattrådigt älskar sin katt oavsett kulör! *Buff* TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *