Vårt nyårsfyrverkeri: Miljövänliga Khom Loys

Det är underbart att läsa om att Willys inte heller säljer fyrverkerier (De tog faktiskt bort de ur sitt sortiment i vissa butiker redan 2008!) och då funderar ju många på alternativ – på något sätt vill man ju fira nyåret lite speciellt!

Khom Loys – rispapperslyktor – av miljövänliga helt nedbrytbara material är i alla fall vårt alternativ! På våra står det ”Lyktorna utgörs endast av biologiskt nedbrytbara
material som en ring av bambu, rispapper samt en tändsats av pappersmaterial
doppat i vax.” Vaxet brinner upp utan att det blir farliga kemikalier av det. De är alldeles ljudlösa dessutom. Allt som hörs är ett andäktigt ”Åååhh!” av förtjusning när de stiger till väders.

Men: Man ska tänka sig för och INTE skicka iväg rislyktor om det blåser! Då kan de fara iväg alldeles tokigt – det bör vara så gott som helt vindstilla!!! ♥

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

12 reaktioner till “Vårt nyårsfyrverkeri: Miljövänliga Khom Loys”

  1. Mjau, det är sant – det är viktigt att sända upp dem rätt så att de kan sväva upp lugnt och brinna ut och slockna på hög höjd utan att orsaka skada. Det får inte blåsa. NosPuss Wikki

  1. Mjau, som sagt: Rätt ivägskickade så är det ingen fara! Men förra året fanns en sort som dröp av nån sorts tändvätska som INTE var särskilt lyckade… I synnerhet om den som tände lyktorna råkade ha fått händerna fulla av tändvätskan! Så som alltid med eld: Man ska vara försiktig!! NosPuss Wikki

   1. Aj aj, det låter riktigt farligt! :-S De vi skaffade i år hade en vaxplatta av något slag. Ingen fara att få något på sig och de var enkla att använda på rätt sätt. Det var vindstilla också, något jag var jätteglad över för jag har alltid velat testa en sådan lykta! 😀

    1. Mjau, det blev jättefin lyktsändning i år! *spinner* Och jag har tur, vi är inte pangpangrädda någon av oss – vi sover bara lugnt vidare. TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *