NEJ! Man lämnar INTE kattungen ensam!

På nätet ser jag hur en person frågar hur h*n ska göra för att tryggt kunna lämna sin 6 månaders kattunge ENSAM medans familjen reser till släkten och firar jul mellan 23-26 december, alltså tre dygn och lite till: Ställa fram mat och vatten och räcker det om en kompis tittar till katten en gång under tiden?!

Hur kan man ens tänka tanken att lämna en ung katt ensam så länge – en katt som rimligen borde vara i sitt mest kontaktsökande och närhetsbehövande tonårsskede?

Katten ska absolut ha DAGLIG tillsyn – och det handlar ju INTE bara om mat och vatten, utan kattlådan ska städas och katten ha lite aktivering! Varför får inte kisse följa med på julfirande? Vill man så kan man!

Hur ska den katten få det i sommar när familjen ska åka på semester? *suckar*
Mitt råd: Stanna hemma och fira jul med eran katt!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

24 reaktioner till “NEJ! Man lämnar INTE kattungen ensam!”

 1. *FRÄÄÄÄÄÄS* Usch, vi fick borstsvans bara av rubriken!!! Hur man man ens komma på tanken att lämna en sån liten själv ensam och allena utan sällskap!?

  Visst, även våra tjänstehjon åker bort ibland, och det är inte alltid vi kan följa med (fast går det så får vi ofta följa med och bo på hotell, det brukar vara skoj att undersöka andra krypin än de gamla vanliga. På ett ställe där vi varit flera gånger frågade personalen faktiskt efter oss när hjonen var där utan oss) men är vi hemma så har vi ju dels varandra, och dels världens bästa kattvakt dörr i dörr som håller oss sällskap och fixar markservice flera gånger om dagen!

  1. Mjau, det är minsann service att ha kattvakten nästgårds! Då är det ju hur tryggt som helst! TassKram Wikki

 2. Vilka idioter!
  Katten Keso ska följa med på julfirandet idag då det bara är vi och mina föräldrar och imorgon ska hon vara med fram till kl 18 sen få hon vara hemma själv i 4-5 timmar då jag ska infinna mig hos släkten. Keso är inte mycket för folk och trivs bäst när det bara är hon och jag. Men att åka iväg mer än en dag kommer inte på frågan. Jag hittar dessutom en ”barnvakt” om jag ska vara hemifrån mer än 6 timmar.

  1. Mjau, det är bra, då har man tagit ansvar och bryr sig om sin fina kisse! Tänk om alla var lika förståndiga som du! Vad bra alla missar skulle ha det då! TassKram Wikki

 3. Man blir mörkrädd! Vissa människor ska helt enkelt inte ha en katt! Fy vilken hemsk jul för den stackars katten! Så rädd den kommer vara. Hur kan man göra något så grymt???

  Hoppas ni får en skön jul. 😀

  1. Mjau, vi får en toppenjul! På Landet är det så mysigt att vara – vi tre katter får tassa ut när det är dag och leka ute så mycket vi vill! UTAN koppel och sele! Det är så skönt. Men det är mysigt hemma i stan också. Vi har det vrekligen bra! NosPuss Wikki

  1. Mjau, en gång om dagen tror jag minst att det är. *suck*
   En aktiv ung katt vill ju umgås tjugo gånger om dagen?!! NosPuss Wikki

 4. Jag blir fullständigt rosenrasande!! Stackars lilla kisse. Om man inte har mer empati så ska man inte ha husdjur öht!

 5. Nä fy jamars! Man kan inte lämna någon katt sådära.. Jag vet hur det känns och det är inget kul alls.. Jag tycker som dig, alla katter borde vara inbjudna till julkalasen.. Ingen ska tvingas vara ensam.. Jamars! Vill man släppa sin katt så borde man väl hitta nån som kan ta hand om den så länge.. (Och inte den där kattvakten på film då inte).

  1. Mjau, kattvakten på film tror jag är roligare för människor än för katter? *suck*
   Själv är jag glad att få vara med till julfirandet på Landet ÄVEN om jag blev åksjuk på vägen hit…
   Så klart man vill vara med på julklaset! ♥
   NosPuss Wikki

  1. Mjau – det borde ÅTMINSTONE ingå ett bra utbildningspaket i fråga om husdjur/djur i skolundervisningen precis som man har hemkunskap (Eller vad det heter nu för tiden?!). TassKram Wikki

 6. Håller fullständigt med Wikki. Hur kan man få nån julkänsla om man vet att ens lilla katt går ensam där hemma utan nån att gosa och busa med? Och varför har inte katten en kattkompis? Så små katter ska ha sällskap av en annan katt OCKSÅ!

  1. Mjau, vissa sorters människor kanske tror att sånt här är okej, men jag tycker också att en liten kisse ska ha en kompis! TassKram Wikki

 7. Men fy vilken dumming!

  Här åker matte och lillhusse bort en stund på dagen och sedan firar vi jul alla fem med skinka och julklappar på kvällen!

  God jul på er! 😀

 8. Uscha Buscha fy fräs vilka människor det finns. Tänk vi katter får inte välja vilka ägare vi ska ha, det är synd i vissa fall. Vi vill komma till hem där de 2-benta tar ansvar och alltid löst frågan var vi ska vara när de åker bort om vi inte kan följa med. Skulle de lämnat en 6 månaders baby hemma själv de dagarna??? ANSVAR ANSVAR ANSVAR!!!
  En liten dikt som handlar om att skaffa katt:
  Om du ska skaffa dig en KATT
  Se då till att behandla den som din SKATT
  Den är din vän i ur och SKUR
  Och lever länge om du har TUR
  Den är värd det bästa hem den kan FÅ
  Katten har rätt att för resten av sitt liv bra MÅ
  Vårda den ömt håll den KÄR
  Så får du en katt utan BESVÄR
  GOD JUL HOPPAS NI FÅR KUL
  Nosspuss Goliat med familj

  1. Mjau Goliat den dikten borde ALLA kattägare vara tvungna att lära sig UTANTILL! Den var verkligt bra! *spinner* Tasskram Wikki

 9. FRÄÄÄS !!!
  Min matte säger att så gör man INTE och det jamar jag med på !!!
  Dom gångerna mina 2-benta är bortresta så kommer min kattvakt MINST 2 gånger om dagen , ibland 3 gånger 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *