Var kommer alla hemlösa katter ifrån?

anigif infinite kittens 19144 1320422278 6 Cat Saturday (29 Photos)Ofta när man är ute och gör reklam för sitt katthem, och dess behov av stöd och jourhem till den uppsjö av hittekatter som ständigt är i nöd, så frågar folk förbryllat hur det kan komma sig att det finns så mycket katter – de har ju bara en okastrerad hankatt och ”han är ju inte ute så mycket”…. Om de bara fattade vad deras okunskap ställer till!

Tyvärr är synen den att det alltid är ”någon annan” som är orsak till att ”andras katter” är ute, hemlösa och ”för många, nån borde skjuta dem”. Både skulden, ansvaret och åtgärden läggs över på en fiktiv tredje person som ingen riktigt vet vem det är!! Så inget händer.

Tänk om alla som ser EN hemlös katt idag tog initiativ och omedelbart såg till att den fick hjälp och kom till ett bra hem! Vi har idag cirka 9½ miljon människor i Sverige – och om vi räknade bort hälften som ej passande kattägare – så blir det fortfarande en enorm massa personer kvar som kunde ta hand om de behövande katter som finns… Om bara ”någon” såg till att göra det, nu och idag! Hela kattproblematiken skulle vara löst på ett enda dygn!

Tänk om… Suck!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

4 reaktioner till “Var kommer alla hemlösa katter ifrån?”

 1. Kanske FINNS det inga hemlösa katter… för ”folk” ser ju inga och då finns det ju inga… *mutter*

  Och hankatter – även om de är okasterarade – kan ju inte få ungar… *mutter mutter*

  Och SKULLE det bli problem med katter som samlas nånstans och ”ynglar av sig”, kissar i barnens sandlåda och klöser på bilar – är det bara att ringa efter nån som kommer och ”skjuter av” katterna… *mutter mutter mutter FRÄÄÄÄS!!!*

  TUR att det ändå finns människor med hjärna & hjärta, tex dina hussar & mattar, katthemsmänniskor som sitter timtals i ur o skur o kyla för att fånga o hjälpa katter, o lägger ner massor av tid på transporter, att ge skyggisar trygghet mm, alla som står på loppisar, alla de som skriver så fina bloggar, och allt annat som hör till det stora katthjälperiarbetet. Ingen nämnd o ingen glömd…
  *KURRRRRR!!!*

  1. Tack! NosPuss Wikki
   PS Blev nyfiken på din blogg och lägger en länk till den bland mina vänner så jag kan hitta dig igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *