Hitta katten

Med ovanstående rubrik snurrar den här bilden runt som ett ”roligt skämt” på Facebook. Tragiken är att i denna sophög finns verkligen en katt! Och det skär i mitt hjärta!

 

Jag ser inget roligt i bilden – jag ser bara ett exempel på hur människors oförmåga att vårda och värdesätta katter placerar ännu en hjälplös misse på soptippen, i förtvivlad jakt på mat. Och även en bild av hur vi slösar miljö- och naturresurser på ett vettlöst sätt…

I den här miljön med metall, kemikalier, splitter och skärvor kan ingen katt må bra. Jag kan inte annat än önska att någon förhoppningsvis har räddat den vid det här laget. Dessvärre är skrotupplag och soptippar ställen som drar till sig råttor och skadedjur som i sin tur drar till sig katter. Det är mycket vanligt över hela världen, och sker här i  Sverige också.

Så jag höjer tassen och jamar som vanligt: Stöd Ditt Lokala Katthem!

 

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

15 reaktioner till “Hitta katten”

  1. Missen är en fingerbredd in från vänsterkanten, ungefär mitt mellan övre och undre kanten…
   TassKram Wikki

  1. Mjau, man önskar att det inte skulle behöva finnas – men när man blundar har man många hemska bilder på näthinnan… *sniff*
   Men vi gör åtminstone något för att förändra saken! NosPuss Wikki

 1. Men herregud! Katten på bilden är ditklistrad i efterhand! Eller ”Photoshoppad” som man säger.
  Så alla ni som tycker synd om den, ingen fara, den bor INTE på soptippen…

  1. Tyvärr bor det gott om katter på soptippar som denna, de dras till dem för råttornas skull och råttorna dras dit för tillgången på just sopor = mat. Men visst verkar just den här skugglösa katten lite mystiskt placerad… Jag kan faktiskt inte avgöra äktheten utifrån den här bildens dåliga upplösning, kanske finns mer högupplösta på nätet som avslöjar mer? Likafullt är det synd om de riktiga soptipsskatterna! TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *