Regeln för Änglar


En sådan här kväll ska man inte behöva skiljas från någon. En sådan här kväll ska man ha alla sina pälsklingar omkring sig och känna att allt är bra, allt är frid. Det är Allhelgona, gravsmyckarhelgen – en helg för hågkomst och minnen… Men…

I kväll tänder vi ett extra vackert ljus för Nanne, som just tassat till SkaparKatten. I tisdags berättade matte BM att flockens matriark Nanne var svårt njursjuk. Hon fick komma hem för palliativ vård den tid som fanns kvar – en sista kort tid med så mycket guldkant som bara varit möjligt…

Matte var mycket bestämd att i den stund hon såg sin katt signalera att hon ville gå till SkaparKatten, då skulle hon få göra det. Den fristen blev bara några dagar, men varma dagar fyllda av innerlig kärlek – matte och de andra katterna visste ju redan att de hade en ÄnglaKatt – en mycket speciell sådan – nu bara till låns…

I kväll tänder vi även ett mycket fint ljus för Kattis. Hon var en vacker gammal dam, tunn och nätt, men pigg trots sin ålder och mycket lycklig hemma hos sin matte och de andra katterna, den dagen då Länsstyrelsen trängde sig in hos dem alla med buller och bång för inspektion. Innan matte visste ordet av hade den medföljande veterinären avlivat Kattis med motiveringen att hon var i dåligt skick – idag för 2 år sedan dog Kattis i sin förkrossade mattes armar. Någon hänsyn togs inte till att Kattis stod under regelbunden veterinärkontroll och bara var just så som en mycket gammal katt brukar bli… Matte fick inte ens chans att begrava henne utan Länsstyrelsen lät hennes kropp dumpas på en soptipp. Sorgen var enorm.

Dessa båda mattar får tröst hos sina älskade katter i kväll. ♥

Och Kattis och SkaparKatten har tagit emot Nanne, som egentligen velat stanna längre hos sin matte och sett sig om längtansfullt gång på gång medan hon tassat uppför Bron…

SkaparKatten har blundande lagt sig med Nanne och Kattis sittande mellan sina väldiga framtassar, och spinner milt för dem, medan de kikar ned på sina ledsna mattar.
”Tänk” säger Kattis och slickar Nanne mjukt på örat ”vilken tur vi haft med så fina mattar! Tänk att vi fick vara hos just dem!”
”Mjau…” suckar Nanne ”min matte har jag delat med så många andra katter och tänk så roligt det har varit – att hon har haft så mycket kärlek och ömhet att ge oss allihop! Skönt att Vännen och de andra katterna kan hålla tassarna om henne i kväll!”
”Mjau, mina kattvänner därhemma tröstar min matte också – det är gott! Hoppsan?” Hon avbryts av att en alldeles nykommen änglakattunge tumlar fram och piper gällt och ivrigt  ”Var är Mammmaaaaa???!” – plötsligt har både Nanne och Kattis fullt upp med att pyssla om den lilla… SkaparKatten öppnar ena ögat, ler finurligt och spinner ”Det är fullbordat!”.

Och för alla som denna kväll saknar en speciell katt vill jag bara påminna om att så här lyder Regeln för Änglar:

”Remember always that Angels are not  allowed to show their wings on earth, but theres no rule against whiskers!”

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

18 reaktioner till “Regeln för Änglar”

 1. Åh va vackert skrivet, man blir helt rörd.

  Jag känner med dem allihop och kommer att tänka på dem som inte längre finns här hos mig också. Alla dessa änglar kommer aldrig glömmas bort.. Dessutom så vet vi ju att vi möts igen, alla dem vi saknar kommer vi få möta igen längre fram ♥. Massa Kramar och Kärlek ♥

 2. Wikki, den av dina mattar som skriver sådana här texter borde verkligen skriva en bok… hon har ordet i sin tass… förlåt, hand… och kärlek i varenda stavelse. Kramar och nosbuffar till er alla, och glöm aldrig hur älskade ni är! hälsar allihop i klostret i Otterbäcken.

 3. Otroligt vackert tassat!
  Det här är mattes stora favorithelg. Hon och gammelhusses bror och hans fru samlas alltid då och äter gott, pratar minnen och åker sen till kyrkogården när det blivit mörkt och tänder ljus för dem som inte finns hos oss längre. Hon säger att det är så ofantligt vackert och rofullt på kyrkogården den här helgen, men jag ser även att hon tycker det är sorgligt samtidigt.
  *nosbuffar*

  1. Mjau, det finns en skönhet i att hedra minnena och släppa loss sorgen lite… Känna tacksamhet för det vi haft och tända våra ljus! ♥
   NosPuss Wikki

 4. TACK…för att mattarna skrivit så fint om Nanne.
  Hon var älskad från första gången jag såg henne och kommer vara det till tiden tar slut !

  Det har pratats mycket här i kväll…de andra undrar var hon är, kommer till mig och frågar, gosar och är fundersamma. När jag släppte ut dem på balkongen, där Nanne ligger i en fin kartong med blommor på…så luktade de och gick runt kartongen…efter det har de varit lugna och ligger och sover. Tror att de fick ett avslut!

  Kram på er och tack igen för mailet och sms:en…värmer och stärker enormt !

  1. Mjau, så var det för oss också, när Landet-katterna tassade över bron – det var viktigt för oss andra katter att få se och veta och säga farväl på vårt sätt. Döden är naturlig för oss ändå, och vi vet att den där livsgnistan som varit vi kommer att finnas kvar, men i en annan skepnad. Vi tar adjö av kroppen och byter form – men försvinner helt gör vi aldrig… ♥ TröstTassKram Wikki

  1. Mjau – men det är som det sjungs i Nazareths rocklåt: ”It’s better to have loved and lost, than never to have loved at all!”
   Kärleken till dem tar aldrig slut! NosPuss Wikki

 5. Så vackert! Våra ”företassare” lever nog alla vidare i så mening att de finns levande i lillies hjärta. Och ibland ”hälsar” de på genom alla vackra minnen!
  nosgos å gottisar
  Maurice & Kajsa

  1. Mjau, visst är det så – och vi katter som kan tassa mellan världarna, vi vet ju och möter dem också! ♥
   NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *