Hjärteknipande gripande… som det borde vara!

httpv://www.youtube.com/watch?v=1KP8j52T_6A
Ainbusks vackra sång och Malins vackra foton – skönare form kan inte skildringen av en kattkoloni få, tror jag…

Önskvärt vore ju att alla kattkolonier fick avslutas så lyckat efter ett gediget samarbete mellan boende och katthjälpare! Tyvärr är det inte alltid så. Ofta har någon som bor vid en kattkoloni varit orsak till att den uppstått genom att inte kastrera kanske initialt en eller två katter. Och eftersom dessa katter är ”ägda” även om de kanske sällan får annan tillsyn än lite utkastade matrester (Om ens det) så hävdar ägaren/mataren sin rätt till de miss/skötta katterna och hindrar kattorgranisationer/katthjälpare från att ordna TNR eller bra hem till katterna – inte sällan med mycket bråk och sabotage. Katterna blir slagpåsar i en prestigefråga, där denna ”kattägare” sällan inser att han/hon endast förvärrar situationen för ”sina” katter, som under tiden dessutom blir fler. Det är ett sorgligt läge är svårt att hantera, då det sällan eller aldrig heller vinns något ur katternas synvinkel på att anmäla detta till djurskyddsmyndigheter, eftersom dessa snudd på generellt bara ordnar så att katterna avlivas rakt av. Oavsett om det varit tama eller skygga individer.

Måtte SkaparKatten därför välsigna oss med en mild vinter för alla de katter som är kvar i kolonier där ute! ♥

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *