En tass till hjälp

Den smög utmed garaget på Trafikverkets parkering i morse, en liten smal grå katt. När Stora matte parkerade bilen slank missen under huset i ett hål i grunden. Stora matte funderade en stund, väntade och lockade. Det kändes bara inte rätt! Vilken tur att det låg några provpåsar kattmat kvar i bilen… Stora matte hämtade en och öppnade och skakade ut några kulor och strödde ut i gluggen där katten slunkit in. Sedan fick hon rusa till jobbet för att hålla i service till en konferens…

Men nyss gick hon ut och kollade – maten var borta! Nu fanns det lite matrester från konferensen kvar på ett fat, så Stora matte satte ned det vid gluggen. Det hann hon knappt göra förrän en liten grå nos stack fram! Och hungrig var den – spann och morrrade om vartannat men lät sig klappas. Och hade halsband! Med telefonnummer och namn: Albin!

black and grey catStora matte satt plötsligt med en riktigt kelsjuk katt i famnen och ringde – och frågade om en grå katt saknades, men hörde bara ett vilt glädjetjut i telefonen: ”Mammaaaaa dom har hittat Albin!” – en innekatt som smitit ut från sin familj för lite mer än en vecka sedan… Och jag säger bara KORS I MINA TASSAR att det var så kloka människor att de hade HALSBAND på en INNEKATT – hur ovanligt är inte det???!

Behöver jag tillägga att de kom och hämtade Albin på direkten!? ♥ Det gick så snabbt att Stora matte inte ens kom sig för att tänka på att hon skulle ha tagit foto på honom – hon var tvungen att rusa in och ta hand om sitt konferensfolk ju… Så nu är en liten grå kille med vita tassar hemma igen!

Den här dagen känns som en dag full av små under…

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

40 reaktioner till “En tass till hjälp”

  1. Men tänk – det handlade ju om sekunder – tänk om ingen sett Albin alls? SkaparKatten höll en tass över honom idag!?
   NosPuss Wikki

 1. Jamarns vilken tur för Albin att han slank ned just när det var Stora matte som gick förbi. Inte många andra hade sett och förstått att här fanns anledning att ingripa.

  MJAURRA för Stora Matte!!!

 2. Oj vilken tur att det var just stora matte som gick förbi och att hon hade kattmat i bilen!
  *klappar tassarna och svansdansar av glädje*
  Tänk vad lyckliga både missen och Albins människor måste vara!
  *nosbuffar*

  1. Mjau, tänk att Albin hade tassat över två broar över en läskig fors – undrar hur han vågade?!
   NosPuss Wikki

 3. Jag tror att Stora Mattes ögon alltid ser katter i nöd, nästan även om de gömmer sig. Det var en riktig solskenshistoria, en sån som man vill höra många av.

  1. Mjau det var så skönt att det var en sådan där ”ordnar upp sig direkt”-katt också… Albins små mattar hade varit alldeles saliga av lycka nu! NosPuss Wikki
   PS Stora matte suckar och säger att det är nog vanliga ögon hon har! *blink*

 4. Underbart. Klart att Storamatte fanns där precis när Albin behövde det som bäst.
  Otroligt.
  Mjuka kramar till dig Storamatte.
  Nalle

  1. Men i kväll är Stora matte trött och sliten. Ibland är det bara så synd – för nu fick hon tips om en kisse till som setts där ute, en liten svartvit…. Så i morgon åker mer kattmat med i bilen och en korg för säkerhets skull… TassKram Wikki

  1. Det var en sådan lättnad att någon svarade i telefonen – sedan fick kissen smugglas inomhus en stund tills han kunde hämtas av lycklig matte med två småmattar… NosPuss Wikki

 5. Vi tror som du att våra mattar och hussar får ”kattögon” som ser det som vanligt folk missar… de där blyga skuggorna som slinker förbi så försiktigt, snabbt och omärkligt att vem som helst utom den som tänker rätt inser vad man faktiskt sett! Och om den personen sedan också blivit försedd med ett ”katthjärta”, agerar hon/han också… och så har plötsligt ett liv (eller en familj) blivit mycket lyckligare.

  Vi säger som Sippo – krama stora matte från oss! Hon är en hjälte!

  Tass från Imma och resten av klostergänget.

 6. Åh va skönt att det gick bra. Det värmer i hjärtat när sådant här sker helt klart. Och jag kan tänka mig att de var riktigt glada och få tillbaka sin lilla rymmare. Det får en och tänka till utan tvekan, det finns bra människor som verkligen värnar om sina fyrbenta Familjemedlemmar 🙂 och dessutom har halsband på sina kissar.. Himla fint känner jag 😀 ♥. Kramizar och Kärlek

  1. Mjau, jag vet ju inte hur Albin smitit ut men det är ju tur att senaste veckans väder varit milt, för han hade inte direkt någon vinterpäls… Men nu är han hemma i värmen i alla fall! NosPuss Wikki

  1. Mjau, jag kan bara tänka mig hur Albin och hans små mattar har det nu i kväll! Vad oroliga de måste ha varit…. NosPuss Wikki

 7. Hmm, jag har inte halsband på min innekatt, men han är chippad och snart reggad hos SKK i Sverige (brev på posten). Varför jag inte har halsband på honom? För han tuggar sönder det. Jag har sett honom göra det!

  1. Mjau, sådana där tuggkatter kan man inte göra mycket åt… Eh hm jag är tyvärr likadan! Men jag tuggar inte på halsband när jag är ute t ex i selen. Vad konstiga vi kan vara eller hur?! NosPuss Wikki

 8. Vad fantass-tiskt!!!! ♥

  Vilken tur för både Albin och hans familj! Många glada själar idag!

  1. Mjau det var nog dagens rätt-rester med gräddstuvad firre från Café Kaka som gjorde det?! ♥ TassKram Wikki

   1. Tack! Jag blev uppringd av ägaren idag och hon tackade också. Jag blev lite generad för jag undrade vad hon tackade för. Tycker det är självklart att göra det man kan. I detta fall endast att stanna, flytta på katten och ringa någon som kunde hitta ägaren. Önskar SÅ otroligt mycket att katten levt så jag hade kunnat hjälpa den till veterinär och att allt slutat lyckligt!

 9. Lille lycklige Allbin!! Torrisar, Stora Mattes uppmärksamhet, gräddstuvad firre och få komma hem – på en och samma dag! Kanske Albin skulle passa på att investera i en trisslott!!!
  Underbart!

  1. Mjau, kanske nåt vi borde göra allihop? Vem vet? Mjau jag skulle definitivt dela trissvinst med mitt katthem, så det så! NosPuss Wikki

 10. Skönt för lille Albin att komma hem igen.
  Vilken patrull han måste ha varit ute på.
  En hel vecka… det har inte ens vi varit.
  Nosbuff

  Ps. Bra jobbat Stora Matte.

  1. Mjau Albin hade tur… Nu finns liten skål med mat utställd till den svartvita katten som också setts, så får vi se hur det går! Håll tassarna! NosPuss WIkki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *