Vi såg SkaparKattens svans…

Natten mellan lördag 8/10 och söndag 9/10 – Draconidernas natt – slog det mig: Stjärngatan är ju så tydligt en svans, det måste vara SkaparKattens svans!!!

Husse och matte hade byltat på sig kläder och gett sig iväg ut till en mörk del av Vivalla för att se på alla de fina stjärnfallen, men Nova och jag som har bra syn kunde studera dem från vår balkong utan problem. Vi brukar ofta titta på stjärnor, men just i lördags natt var det ju extra spännande med Draconiderna, som just det här oktoberstjärnfallet heter. På bara någon timme syntes ungefär 35-40 små stjärnbloss fara som gnistrande streck nästan rakt upp på himlen, mellan polstjärnan och Karlavagnens stjärnbild ungefär.

Och där var den också: SkaparKattens Svans! Så nu vet ni det, alla kattkompisar! Människorna säger ”Stjärngatan” eller ”The Milky Way” men de vet ju inte bättre, eller hur?!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

4 reaktioner till “Vi såg SkaparKattens svans…”

    1. Snälla SkaparKatten, lägg din helande Tass hos lilla Mynta och gör henne pigg igen! *spinner mitt bästa healingspinn*
      TassKram Wikki

  1. Vad spännande att ha fått se SkaparKattens svans! Där vi bor är det så mycket ljus att det är svårt att se stjärnorna. Särskilt nu när det har vuxit upp ett 35 våningar högt hotell framför vår balkong.

    Vi hjälper till att healingspinna för lilla Mynta

    *nosgos*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *