World Animal Day den 4 oktober! Vakna Sverige!

Den 4 oktober* är den dag då man i många länder firar djurens skyddshelgon Franciscus av Assisi, och ända sedan 1931 har den utsetts att vara World Animal Day – Djurens Dag! Förra året hölls 730 event för djur i 85 länder, och rörelsen växer. Min fråga är bara: Varför är inte Sverige representerat med en ambassadör i WAD – World Animal Day? (I Norden är det bara Finland som har en ambassadör.) Djurskyddet Sverige är däremot angivet som ”participant”. Var är alla andra svenska djurorganisationer?

WADs hemsida startades 2003 och sedan dess har land efter land anslutit sig. Några rader från den förklarar syftet:
It is intended as a day of celebration for anyone in the world who cares about animals. It is not restricted to any one nationality, creed, religion, political belief or ideology. And that is the aim … to encourage everybody to use this special day to commemorate their love and respect for animals by doing something special to highlight the importance of animals in the world. … Please get involved and show the animals you care!

Nå jam, jag ska ärligt erkänna att jag kände inte heller till World Animal Day särskilt bra – och nu är det lite i sista minuten att göra mer än att blogga om denna dag…

Men nästa år hoppas jag kunna ha varit mer förutseende och kunna hitta på något den 4e oktober! Som att gå på stan med skyltar och insamlingsbössa och dela ut reklamblad för katthemmet? Eller bjuda in till en informations- och fikakväll och berätta om katterna där? Jag har ju ett helt år på mig att planera!

 

*I helgonkalendern, som utgör stommen i gamla almanackans namnlängd, var också 4 oktober angiven som Den Helige Franciskus dag.

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “World Animal Day den 4 oktober! Vakna Sverige!”

    1. Man måste förbättra världen! Lite! Man kan ju alltid börja med att snygga till i sin egen kattlåda! TassKram Wikki

  1. *Maurice drar Kajsa i svansen för att hon skall läsa det Wikki skrivit om att snygga till i kattlådan

    Se!!! du är en slarvkajsa! Jag får ALLTID städa efter dig!

    1. Mjau, Kajsa, man kan annars bygga snygga pyramider och labyrinter och allt möjligt kul i kattlådan! *fniss* TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *