Finn katt via ”upphittat.se”!

Visste du att man kan söka på KATT på sajten www.upphittat.se ? Välj kategorin DJUR och sedan KATT, så väljer du borttappade eller upphittade! Så här ser söksidan ut:

Nu ska man veta att detta är en sajt som fungerar som en anslagstavla – man lägger själv in text och bild. Den har inget samband med hittegodsavdelningen hos polisen! Vilket faktiskt är synd: Vad jag önskar vore ju att polisen hade en samordnande tjänst med en person som ägnade ordentligt med tid åt att läsa av efterlyst/upphittat-annonser av alla de slag, som denna samt på katthemssidor, på Blocket och i sociala forum som FB, och samkörde med sina egna register – så skulle säkert massor av katter kunna återbördas hem till sina ägare!

Sedan 1 september 2010 faller nämligen upphittade katter inom hittegodslagen – det vill säga att en katt som kan antas ha en ägare gör det. Då ska en registrering göras i RAR, det nationella registret för hittegods. Tyvärr råder lite lokala tolkningar i detta och sker inte alltid, trots vad som finns reglerat i föreskriften för detta som heter ”Föreskrifter och allmänna råd om hantering av hittegods” FAP 650-1 och den är dock lite luddig kring hantering av sådant som inte kan anses ha en ägare, och där hamnar de förvildade katterna, som alltså inte betraktas som hittegods.

Söta Tyris som saknas  – – – – >

Katter har en förmåga att ”komma bort” och därför är ID-märkning av din katt något av det jag jamar mycket om! När polisen tar hand om en katt är nämligen ofta märkningen som får indikera för dem om katten ska anses vara ”ägd” eller inte. Du kan läsa mer om det här på den utmärkta informationssidan om katt-ID!

Sedan blir jag bara så varm i hjärtat när jag ser en sådan här annons:

                              ♥   ♥   ♥

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

2 reaktioner till “Finn katt via ”upphittat.se”!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *