Vart går vi och vart är vi på väg?

 

I dag har jag redigerat och sorterat en del i inläggen som ligger i kolumnen med länkar som heter ”Wikkis Viktigaste Jam”. Framför allt har jag plockat ihop några av dem under förrubriken ”SORG” och det är som alltid ett av de svåraste men ändå viktiga ämnet att ta i tassen…

Från vännen Helena fick jag en länk till tidningen NÄRA där Mia Mattsson-Mercer skrivit en krönika om att känna efter ”Vad djuret själv vill” i den situation då det är dags att skiljas åt i dödens stund. Det kändes som att hennes och min uppfattning om det som tassar vidare i form av gnistan som nyss varit liv är ganska lika.

Men tänk vad många katter som går där ute nu i höstens sista svindlande värmebölja? Än är de inte frusna eller svultna – men snart, mycket snart kommer den kalla årstiden att ta sin tribut och framför allt kattungarna kommer att stryka med, en efter en. Så många av dem kommer aldrig att få uppleva ens hur det är att ha en kärleksfull famn att vila i, och än mindre en trygg hand som smeker det lilla huvudet, när det sjunker ned till den allra sista sömnen…

Men det är därför vi missar som har det bra ska räcka ut tassen och hjälpa katterna där ute och katthemmen! Med gemensam insats kanske det går att skapa mer resurser:

Stöd Ditt Lokala Katthem! Kanske kan du för en tid ta emot en liten jourkatt i ditt hem och vårda den till hälsa tills den kan flytta till permanent hem?

Stöd Ditt Lokala Katthem! Om du inte har råd att ge pengar – ring katthemmet/katthjälparna och fråga vad de behöver! Kanske någon som kan laga ett fönster eller skjutsa en katt till veterinären? Laga kattbäddar? Skruva sönder tre trasiga klösträd och bygga om till två hela klätterställningar? Kanske någon som bara sätter sig inne hos en skygg och rädd nykomling och pratar vänligt! Kanske någon som kan tvätta lite eller sticka besökar-sockar? Kanske någon som kan uppdatera lite till hemsidan eller dela ut flygblad?!!

Stöd Ditt Lokala Katthem! Alla kan göra något litet och i det stora sammanhanget kommer det att frigöra krafter som kan rädda FLER KATTLIV!!!

Du är SÅ VÄLKOMMEN! ♥

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

2 reaktioner till “Vart går vi och vart är vi på väg?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *