Det finns så mycket vackra kattsaker!

Mjau vad jag önskar att jag kunde göra keramik till exempel! Se bara på det här underbara fatet/skålen med handristade kattfigurer av Valeria Geduscheff-Törnberg från Vallis Keramik & Design på Österlen, vilket konstverk:
Hög ”vill-ha-faktor” på det! Det finns så mycket fin konst med katter – vi är ju inspirerande modeller – och resultatet kan ju bara bli bra, eller hur?

Här är också ett läckert fat skapat av Mari Simmulson, en av de legendariska formgivarna hos Upsala-Ekeby. Det finns ett myller av figuriner, skålar, fat och vaser från hennes hand, i en härlig egen stil. Håll ömt i din UE-pjäs om den har hennes signatur!

Dorothy Clough är en annan kattälskande keramiker med egen stil. Dessa katter finns i mängder av färgställningar och har kopierats av många tillverkare. Hennes katter är, som någon beskrev det, ”fulsöta” men jag tycker rätta jamet är oemotståndliga:

Den här katten har Göran Andersson skapat, också verksam på Upsala-Ekeby, och är också en sådan man kan fynda på Loppis eller Tradera, men som har bra värde:

Jag gillar den grovhuggna charmen! *spinner*

Men man behöver inte samla kattkeramij för att den ska vara dyrbar eller exklusiv – det räcker bra om den tilltalar hjärtat och gör en glad, eller hur?!!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

2 reaktioner till “Det finns så mycket vackra kattsaker!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *