Tiotusenett… tiotusentvå…

I dag har Stora matte städat sin trädgård på Landet på nedfallna äpplen, och kört skottkärrevis ut i kanten av åkern intill, så att älgarna kan festa utan att trassla in sig i de nedhängande äppelgrenarna. I kväll är Stora matte ganska trött på frukt.

Äppelhinken rymmer i snitt 65 äpplen. Det går åt 11 hinkar att fylla en skottkärra. Äpplena plockades från marken under eftermiddagen. Hon tappade räkningen efter niotusenniohundranånting äpplen. Men har tömt ut 17 skottkärror i åkerkanten nu i alla fall. Det är bara 5-6 lass kvar att plocka, men det får bli en annan dag! Kom och festa, älgarna!

65 äpplen x 11 hinkar = 715 äpplen i 1 skottkärrelass…
715 äpplen x 17 lass = ca 12 155 äpplen!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

10 reaktioner till “Tiotusenett… tiotusentvå…”

  1. Mjau, nu har varken jag eller Stora matte nåt FB – men frukten som är i bra skick delas ut, hennes jobb får t ex massor – det var sådan som inte gick att ta vara på som lastades ut på fältet. Älgarna är inte så kinkiga! Och i år är det enorma mängder frukt av ALLT! Puh!
   TassKram Wikki

 1. Oj så vackra äpplen och så många!!! Det räcker säkert till hinkvis med äppelmos och många hundra äppelpajer 😛
  Vår husse kör vår fallfrukt upp till Bambi i skogen.

  =^.^=

  Nosgos

  1. Mjau, det blir nog både äppeljuice och mos och pajer! *kurr* Sorten heter Mio och är helt underbar i smak! Fruktköttet blir helt rosa så moset blir också skärt! NosPuss Wikki

 2. Mjau ,våran matte bara ÄLSKAR att plocka äpplen när den tiden är på året, *FNISS*
  Hon var hos en nätvän och plockade ca 3 stora kassar med äpplen för ngn månad sedan, som hon gjorde både äppelsaft, äppelpaj och äppelmos, så nu har hon så det räcker till nästa höst, mjau
  Hennes mormor hade massor av äppelträd som hon tog reda på, mjau ja äpplena då.
  Fin färg på äpplena 🙂

  Tassetass

  1. Mjau, så doftar det så gott om äpplena också! Man kan tassa och rulla ett litet äpple på golvet också, om man får chansen…
   *blink*
   TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *