Notan landar på över 30 000 kr

Det var en liten kattflicka som vvs-teknikern Christoffer Bidestedt kämpade i två dagar för att rädda ur rörsystemet under Brunnsbotorget i Göteborg. Faktum var att större delen av det samlade mediauppbådet hade gett upp hoppet, men killarna på Västsvenska Spol och Slam AB gav inte upp, och det ska de ha all heder av, som kämpade från i lördags till i går eftermiddag.

På tv-monitorn till företagets skåpbil kunde man med hjälp av två kameror då och då se en liten svart jamande kisse med vit haklapp och stora ögon, som förskrämt rörde sig i dagvattensystemet. Med tiden allt våtare, allt smutsigare och alltmer nedkyld. Parallellt med att man i omgångar måste suga bort det regnvatten som i omgångar ville fylla utrymmet framför den brunn katten trillat ner så stängdes andra rör av så att kattungens flyktvägar stängdes. Till slut följde den ljuset och värmen från kameralampan in i den två meter djupa dagvattenbrunnen. En skiva sattes snabbt för utvägarna och med en snara fiskades katten upp. 

Christofer Blidestedt, katträddare, ska adoptera katten då det verkar vara en vildkatt. Nu kallas hon Göteborgs dyraste kattunge, eftersom räddningsaktionen kommer att kosta kommunala Göteborgslokaler 30 000 kronor, men företaget skriver på sin hemsida ”Nu är vi mest bara glada över att katten lever och har kommit fram!” – vilket också berör mitt hjärta! Tack!!

Lilla kattungen transporterades snabbt till ett varmt bad med shamponering och ömsint omvårdnad hos Torslandakliniken där veterinär Jazmine Kenessey konstaterade att hon är åtta-tio veckor gammal, fullt frisk och ingen vildkatt. Över natten fick kattflickan sova ut hos Blå stjärnan.

Om ingen ägare hör av sig tar räddaren Christoffer Bidestedt hand om kattungen: ”Hon kommer att trivas hos oss på landet!”

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

12 reaktioner till “Notan landar på över 30 000 kr”

 1. Lilla hjärtegryn! Sötetöse! *Glad, glad glad*

  Och tusen miljoner rosor till de som varit med o räddat lilltjejen!!! Skönt att inte kostnaden satte stopp för räddningsaktionen! Även en Liten Katt är värd att få hjälp. Och hon har inte bara satt tänderna i räddaren Christoffers hand, utan verkar även stulit hans hjärta…

  Hoppas att denna händelse, som engagerat så många, även kan leda till mer engagemang för andra små o stora kissar som behöver hjälp. Kanske Lilla Tjejen är en av Stora Kattens utsända… sånt kan man inte alltid veta…

  1. Som alltid hoppas man ju att ståhejet ska ge ringar på vattnet och medvetandegöra folk. Men tänk om lillkissen har mamma och syskon kvar där ute? *oroligt mjau* TassKram Wikki

 2. Vad skönt att lilla kissebebisen äntligen har fått komma in i värmen! All heder till dem som hjälpt henne.

  Nu undrar vi bara när den svenska journalistkåren ska lära sig att det inte finns vildkatter i Sverige. Däremot är det väldigt många katter som blivit förvildade p.g.a. att somliga 2-beningar inte har förstånd nog att ta hand om oss på rätt sätt (kastrera och id-märka sina katter) och därigenom blir det ännu fler utefödda skyggisar. Kära journalister, ni skulle göra oss en ännu större tjänst om ni inte bara skrev om oss hemlösingar, utan även bemödade er om att använda ett korrekt språk: vi är förvildade eller skygga – inte vildkatter.

  Nosgos och svanshonnör för alla som stödjer bortsprungna/hemlösa katter!!

  1. Mjau det är sant – journalister är hopplösa med att blanda ihop vildkatter och förvildade katter. Det vildaste Sverige har i kattväg är lodjur i och för sig – och det är ju en viss skillnad! ♥ NosPuss Wikki

 3. Hmmm… ser nu (tack vare mer uppmärksamma människor på Hittekatter i fokus) att Lillkisse hade en Mamma. Aftonbladet skriver bla: ”På markplan strök kattens mamma omkring och lyssnade på den lilla ungens förtvivlade jamande.”

  Jag undrar nu också vad som hände med kattmamman och eventuella syskon!

  1. Mjau precis… Kan de ägna 30 000 kr till att hjälpa henne också? Oj vad mycket hjälp det skulle bli! NosPuss Wikki

 4. 30K? Inte illa. Om det är en killkatt så föreslår jag Glenn eller Glenda. Den kommer la från Göteborg… Hoppas att killen får behålla den lille kisen och tar väl hand om den. Bra reklam för företaget.

  1. Mjau, de skulle ju kunna ha katten med i sin logga sedan?! Eller göra en dekal ”Det var vi som räddade ICA-katten!” typ…. *fniss* NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *