Wikki på vift 2

I veckan har jag varit KonstKatt också, nämligen klättrat på Kvarntorpshögen, ett rykande jätteslaggberg i Kumla där det är konstutställning utomhus!  ”Konst på Hög” heter utställningen, belägen på 110 meters höjd i ett annars fullständigt platt landskap. Redan på vägen dit ser man konsten:

En vindlande serpentinväg gick upp på toppen och därifrån syntes hela världen:


En brädhög, Lars Wilks ”Waaaall” kunde med viss fantasi se ut som en sittande Wikki:

Men bäst tyckte jag om Malanganerna:

Och så fanns en kyrkosiluett, byggd av någon sorts nät, som ändrade utseende hela tiden beroende på ifrån vilket håll man tittade på den:

Det var inte lämpligt att gå utanför stigarna, nere i slagghögen fanns det glöd kvar som var mer än 800 grader varm och det rykte rejält här och där.

Växtligheten var väldigt speciell uppe på högen, guiden berättade att där fanns arter som inte hittas någon annanstans i Skandinavien. Men ingen av dem har planterats eller såtts, så man kan ju undra hur de kommit dit? Fågelvägen?

På hemvägen gjordes ett stopp vid konstgalleriet i Örsta också, en märklig byggnad med fasad målad med små reflexkulor och glödande nattbelysning som gjorde utsidan mer spännande än insidan rentav:

Om man stod på rätt ställe så fick man se sin siluett på husväggen också. Ser ni att jag är med:

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *