Räddad av en klok bilist

Hur gör man när det skriker i bilen? Jo åker till bilverkstaden… Kristina i Ludvika hade en liten fripassagerare sittande fast bakom tanken på sin Toyota:
Fastnade under bil Den här lilla kattungen fastnade under familjen Lundqvists Toyota. Katten klarade som tur var sig, och mår nu alldeles utmärkt.
Det var nämligen inget vanligt gnissel hon hörde, utan mer ett jamande. Hennes man hissade upp bilen först, men hittade inget. Likafullt hörde de katten jama klagande. Det blev en tur till bilverkstaden nästa dag och då hittades kattungen, som trots att den suttit fast i nästan ett dygn och färdats fram och tillbaka mellan Ludvika och Söderbärke, var välbehållen. ”Jag körde jätteförsiktigt och kände att jag inte hade något val. Men den satt tryggt och skyddat bakom tanken i ett hörn.” berättade Kristina för Aftonbladet.

Den lilla katten har nu fått ett hem och mår bra. Undrar om den får  heta Toyota? (På Örebro katthem har vi varit med om en motorrumskisse som fick namnet Mitsubishi, ni kan ju gissa varför…)

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

12 reaktioner till “Räddad av en klok bilist”

  1. Mjau, verkligen – tänk om kissen trillat ut i farten? Jag hade INTE vågat köra, säger Stora matte… TassKram Wikki

 1. Det är ju helt fantastiskt egentligen hur en liten kisse kan vara förståndig nog att (trots att den stollat till det ordentligt genom att gömma sig i bilen) leta reda på det gömstället där den faktiskt var relativt skyddad! Det kunde gått riktigt illa! Det kommer nog att bli en alldeles speciellt älskad familjemedlem, det där. Vi förstår att bilägaren behåller lillmissen!! Tur för lillkissen att den inte kröp in i en Lada eller Saab! Vilka hemska namn det varit på en katt.

  nosgos å gottisar
  Maurice & Kajsa

   1. Det är ett riktigt passande kattnamn! Och har en massa bra bokstäver i sig! Fast – kom på att värre än Lada och Saab är ju BMW… huga. Maurice här kallas ibland för Morris Minor *fniss

    1. HI hi jag vet fler katter med bilnamn, en stilig misse som heter Bentley och en som heter Cadillac! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *