LARM: Varning för kottepalmer!

Från kompisen Barbro har jag fått tips om en artikel i Expressen som berättar om katten Frans som blivit allvarligt sjuk efter att ha knaprat på den fina kottepalm, som matte köpt på IKEA… Så akta er för den otäcka växten! Fin kanske, men inget man bör ha om husdjur kan råka illa ut! Så här ser en kottepalm ut:

Det hjälpte inte ens att Frans kom under snabb behandling – han mår inte särskilt bra och hans njurar och lever är skadade. Stackars matte, som intet ont anande bara ville ha fint hemma… Tittar man på försäkringsbolaget Agrias lista över giftiga växter så är denna lömska rackare inte med! Varna era medkatter som har handlat ”Japansk kottepalm” eller ”Sagopalm” som den också kallas, latinskt namn är ”Cycas Revoluta”, på någon blomsterbutik – ställ den utom räckhåll, lämna tillbaka den i morgon och be att få pengarna åter! Köp något ofarligt istället! Ampelliljor kanske???

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

8 reaktioner till “LARM: Varning för kottepalmer!”

 1. Tack Wikki för varningen, tycker mycket om palmer, men jag håller mig till växter jag vet att Amos och Fera inte vill smaka på även i fortsättningen!

  1. Mjau, det är nog lugnast! Kattgräs det är bäst… Väntar på leverans av färska fröpåsar – då mumsans! NosPuss Wikki

   1. *mums* Vi hoppas att få köpa oss en påse eller tre av leveransen när den kommer, vi har väl kvar till en sådd till av det vi har, men som sagt, saftigt och gott är det, och tar slut fort när man väl börjar mumsa på det!!!
    *tass*

    1. Självklart levereras vi en lagom bytta kattgräsfrö som ska räcka minst hela vintern! 🙂
     TassKram Wikki

  1. Mjau, jag tycker det är riktigt otäckt och säkert finns det många fina krukväxter som är duktigt giftiga. En arbetskamrat till Stora matte berättade om familjen vars hund blev sjuk när den druckit vatten ur en skål som stått i ett uterum där familjen hade en underbar stor änglatrumpetblomma. Det räckte att en enda vissen blomma hade fallit ned och legat i hundens vattenskål så blev hunden illa däran! Som sagt tacka vet jag kattgräs! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *