Jag har tänt ett ljus i Visby Domkyrka!


Om man bortser från Gotlandskatten Knäcken, som rör sig hemvant i Visby innerstad, är jag kanske en av de få katter som tassat in i Domkyrkan. Men jag hade ett viktigt ärende:

Att tända ett välsignat ljus i kyrkan och tacka SkaparKatten för alla kattvänner som jag får möta!

Det var underbart vackra ljusträd inne i domkyrkan, och svalt och skönt, så när mitt kattljus var tänt satte Stora matte och jag oss för att njuta av färgspelet från sommarsolen som sken in genom de väldiga glasmosaikfönstren.

Tur var väl det att vi fanns just där! Stora matte var lite trött i värmen (Vi hade ju gått en hel del, hela vägen från Österport, Adelsgatan till Söderport och 9Liv, och tillbaka ner genom innerstan förbi Stora torget) men tog fram laptopen och skulle just skicka iväg lite foton på mig poserande i ljusträdet, när…

…Stora matte fick en ruskig näsblod helt plötsligt! Det var Visby blodbad!?? Som tur är hade hon blodstillande vaddtuss i sin väska att stoppa i näsan, och så fick hon hjälp av kyrkans värdinna som var sjuksköterska, väldigt lugn och trygg att trösta plus svabba undan allt blodet som hamnade på stengolvet…

Efter en timmes vila i kyrkan orkade vi ta oss tillbaka uppför Hästbacken till Österport och för säkerhets skull till apoteket efter en ny ask blodstillande vadd – tur att det finns!

Så nu ska vi ta det väääääldigt lugnt resten av kvällen!!!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

10 reaktioner till “Jag har tänt ett ljus i Visby Domkyrka!”

  1. Stora Matte måste ta väl vara på sig. Nu gäller det att vila lite och inte anstränga sig! Vi är många som behöver Stora Matte.

  2. Tror att Storamatte behöver riktig semester. Ta vara på dig o ta det litta lugnt nu .
    Kramisar Nalle

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *