Sakta men säkert formades nya Kompis

wikki9Av Lady Thirty fick jag en busig kattavla som auktionerades ut till förmån för katthemmet Kompis. Det kändes väldigt roligt att vänner bjöd med generösa tassar!

Tidningen Östran skrev också en trevlig artikel om katthemsbygget. ”Det känns ganska skönt, det är trångt för katterna i gäststugan på 45 kvadratmeter. Men det var tur att vi hade den.” berättade Maritha för reportern.

Men det är ett under att Sonny och Maritha orkade! Sonny och hantverkarna slet varje ledig stund och stommen för det nya huset växte sakta fram. I mitten av maj kunde man ana hur det stora fina katthemmet skulle komma att se ut:

katthemmetNu var takstolarna på plats och den tekniska kunde gissa att det skulle bli lite plats på övervåningen också!

Rune, Stefan, Tobias och Sonny m fl spikade tak ifrån en ganska mysko byggställning men det gick uppenbart bra. (Mer bilder finns på Kompis blogg.)

Och så kom Maritha och katterna med på TV! Gå in här och se det underbara reportaget med fina bilder av katterna! Och ja då, Robinson var också med!!!
rob
Det var så rörande att höra Maritha tacka: ”Utan allmänhetens stöd och hjälp som grundplåten hade det aldrig gått att bygga upp katthemmet igen….Stort varmt tack till alla, och jag hoppas ni kan komma förbi här en dag och se vad ni har gjort för oss!”

I början av juni 2010 drömde jag lite, intet anande att det skulle ta ett helt år till om detta: ”Dröm lite: En utplanad gräsmatta med lite blomrabatter och en grusgång… Några träd och buskar, en rymlig kattrastgård. En liten enkel vit trädgårdsmöbel med dukat bord – där sitter en finklädd Maritha och hälsar välkommen, givetvis med en av sina katter i famnen! Drömmer ni den drömmen med mig? Kom så tar vi en kattlur och fortsätter drömma!”…

rastNågra få veckor senare var katthemstaket på plats, och Sonny tog sig också tid att lätta på situationen för katterna i stugan genom att bygga på en rejäl rastgård på den. Det var garanterat efterlängtat!

Sommaren gick och många hjälpsamma tassar gjorde långa arbetspass på katthemmet. En av dem vi hade mycket kontakt med är Jenny, som bloggar åt Kompis. En riktig kattvän! Och fastän snickaren blev sjuk och Sonny hade fullt upp med sitt ordinarie jobb, så hände det mycket:
gavelsidab
Att bygga ett stort hus är ju inte precis gjort i ett tjillevips! Lokaltidningen skrev ett härligt reportage i slutet av juli och nu fanns det över 340 000 kr insamlade! ”Det är många med knaper ekonomi som skickat in pengar för att vi ska kunna driva det här hemmet. Det är helt otroligt hur folk har ställt upp för oss. Vi hade aldrig haft råd utan de här pengarna” förklarade Maritha och torkade snabbt några tårar ur ögonen. ”Det engagemanget
som de här människorna har visat är helt fantastiskt. De gjorde all skillnad för
oss!”
bygget1I mitten av augusti var fasadpanelen på plats och inomhus isolerades det för fullt. Snart skulle också fönster, dörrar och innerväggar komma.

En välkommen sponsor var Kavelbrosågen, som tillhandahöll virke, tänk vilken gåva!

strodb
Sonny inte bara snickrade – han gjorde maffiga glaskatter på nästan 4 kilo! Ja den och flera andra fanKATTastiska KATTkonstverk i glas designade av Sonny kan du köpa från Kompis hemsida!

I slutet av augusti väntades innertrappan komma och på övervåningens insida jobbades det för fullt!

Och så släpade Maritha och Sonny hem ett stort träd att klättra på i rastgården!

Inredningsarbetet tog en hel del tid, men fint blev det. Alla fönster skulle sättas in. Jag gissar att den här stunden var skön för Maritha:
sren5
arPå Calmare kattklubbs utställning i oktober fick Kompis fin hjälp och nu kom den nya medarbetaren och storsponsorn: Sören Fernström! Hittekatten som blev marknadskatt hos Nalle och Lasse!

Med hög svansföring (Sveriges längsta svans på huskatt?) lät han sig klappas och matte Nalle uppfann konceptet med klapp-peng!

Hembakade kakor gick åt på Johansfors julmarknad. (Vi hoppas få smaka motsvarande i morgon?!)

Mitt i vinterkylan slet snickaren sig varm med att också ställa i ordning lillstugan ”Katthult” – det fanns hjälpbehövande katter som behövde flytta in.
Men av bilderna som kom på Kompis hemsida i januari-februari förstod vi att detta blir inget vanligt enkelt katthem, utan ett paradis?!
Året runt skrev ett spännande uppslag om  Kompis i januari…

Och i morgon får vi se det i verkligheten! JubelJam!!!

Jag lovar att komma med ett snabbt reportage på min medhavda tasstrampade kattdator!!!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “Sakta men säkert formades nya Kompis”

 1. Det skall bli så roligt att få läsa allas rapporter från invigningen imorgon! *kurr*
  *nosbuffar*

  1. Mjau, vi ska ge täta rapporter, jag lovar! Håll tassarna för bra invigningsväder! TassKram Wikki

 2. Så spännande det blir för alla som åker att få se underverken! Det ser ju så fantastiskt fint ut på alla bilder! Ett riktigt lyxkatthem och det tycker jag alla hemlösa är värda för när de väl kommit in i värmen så måste de få bo bra!

  Wikki, kan inte matte ta med din tasstrampade kattdator när hon kommer och hälsar på nästa vecka!! Den lät mycket intressant! 😉 Fast du behöver ju såklart ditt arbetsredskap för att kunna sköta bloggen! 😀

  Jag har förresten köpt något som matte ska få ta med i någon av sina auktioner, inget stort men gräsligt gulligt!

  1. Mjau så snällt! Det blir auktion i nästa vecka, men den har jag redan ett fullt paket med saker till – så ”gräsligt gulliga” saker kan dock bli perfekt till kommande paket! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *