Att ge varje katt det värde den är värd

Som sagt, idag var Ville, min kattvän från Landet, hos tandläkaren. Han har fyllt elva år och har hela sitt liv haft problem med mycket tandsten. Gör man inget åt den slutar det med att tänderna bryts ned och åldras i förtid, löses upp och försvinner helt enkelt. Varje år får han åka till tandläkaren (Fast det är vår vanliga kära veterinär Maria som är tandläkare förstås.♥) och trots att det kostar en hel del så gör behandlingen att hans munhälsa består ytterligare ett år. Men det är många som är förvånade att Stora matte anser det en självklar och skälig utgift – ”Det är ju bara en katt!??”

Men nu är det så att vi anser att varje katt har ett livsvärde som är värt att skydda och varje katt ska om möjligt ges möjlighet till bästa tänkbara LIV – då är avlivning p g a kostnader eller omständigheter inget alternativ!

En katthemskatt har samma rätt till kärlek, sjukvård och omsorg som den finaste raskatt, det ärockså vår bestämda uppfattning. Rätt att få leva och få hjälp att må bra! Och det är vi människor som har ansvaret för det.

Så jag höjer Tassen återigen för alla katters rättigheter:

 • Rätten att få leva, oavsett om man är skygg eller tam
 • Tryggheten att få vara kastrerad, ID-märkt, ID-registrerad och vaccinerad
 • Ha en ägare som förstår att sköta om mig och förstå mitt fulla värde, och ge mig omsorg i alla sammanhang

Varje katt är en levande varelse med känslor och behov, lika mycket värd omsorg som hundar, hästar eller andra husdjur. Kattens status i samhället måste höjas till en nivå där det blir självklart att värna om dess liv!

Stöd Ditt Lokala Katthem!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

12 reaktioner till “Att ge varje katt det värde den är värd”

 1. Bra skrivet!! Det är såklart man måste till veterinär om man märker att ens katt inte mår bra. Även Sixten får sina tänder kollade varje år då han har begynnande FORL där tänderna bryts ner och om det går för långt så kan han ju få svårt att äta. Men än så länge är de i ok status iallafall.

  1. Mjau, man ser ju om tänderna blir gula av tandsten och tandköttet rött – då måste man göra nåt för att bromsa inflammationen och hålla fint i kissses mun! Bra matte ni har! TassKram Wikki

 2. Vi knyter våra tassar och höjer våra svansar och säger ”Hear-Hear!!!” Alla missar förtjänar kärlek, vård och omsorg alldeles oavsett om man kan namnge sina förfäder i förtinutton generationer bakåt, eller om man inte ens vet sin mammas namn.
  För den sanne kattälskaren spelar det ingen roll om ens pälskling kostade en krona tassen eller en halv förmögenhet; vården och omsorgen blir den samma för värdet av kisse mäts inte i kronor och ören. Men hur når man fram till dom där andra?

  1. Mjau, man når fram med envishet och lugn – det är bara att nöta på, för droppen urholkar så småningom stenen! Det gäller bara att visa folk hur god en katt kan vara och vilken kärlek den kan ge, bara den får chansen! Och sant jamat det där att för den sanna kattälskaren spelar det ingen roll! Tass five!
   NosPuss Wikki

  1. Och vi håller varann i tass på att fortsätta jobba för alla katters väl, eller hur?! *blink* TassKram Wikki
   PS Vi ses på lördag!

  1. Dumskallar säger jag bara om dem som jamar så oförståndigt! Har man bara råd så ska man försäkra sina kissemissar – det betalar sig alltid! Men å andra sidan vet jag att du är en verkligt klok och ansvarstagande matte! *gullbuff* NosPuss Wikki

 3. Jag hatar orden ”Det är ju bara en Katt”. Va då bara en katt? Matte säger att jag är mer värd än alla människobarn i världen och därför har hon börjat säga samma sak till barnfamiljer som predikar om sina (som hon säger) snorungar: ”Det är ju bara en unge” och det tycks reta folk.

  Men jag är glad för att jag har en ”mamma” som uppskattar oss djur mer än människor. Det blir inga barn i vår familj säger hon, för tänk om ungen blir allergisk och då måste hon göra sig av med ungen och det skulle samhället inte acceptera. Samma sak med karlar, tål de inte mig så få de gå.
  // Keso

  1. Hi hi bra jamat av din matte! Men karlar kan man lära att acceptera katter, se bara på vår Stora husse. Han skulle inte ha katt inte. Men gissa vem som kramar katter för jämnan numera? *fniss* TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *