Nej mjusch för claw caps!

Några undrade över klokapslarna som jag visade i det förra inlägget, och de kräver kanske en förklaring: Claw caps är tyvärr ett människopåfund i mjukplast som klistras på klorna, något som jag hoppas ingen vettig kattägare vill plåga sin katt med! Kissen på den här bilden ser i alla fall INTE lycklig ut!

Jag vet inte riktigt var i utlandet de har sitt ursprung, men de finns i USA, England och Tyskland och kallas också ”soft claws”. De marknadsförs som alternativ till declawing, d v s att operera bort klorna för att slippa få klöst på möblerna eller vad man nu är rädd om… Något som är förbjudet i Sverige att göra av andra skäl än medicinska, som väl är! (Här kan du läsa om hur dumt det är att ta bort en katts klor.)

En marknadsföringstext är ”They Are Gentle To Apply At Home And Are Accomplish For Cats Of All Ages. Soft Claws Confer Not Interfere With The Normal Extensing And Retraction Of Your Cat’s Claws. When Applied To Front Paws, They Reduce The Potential For Damage Due To Your Cat’s Natural Clawing And Sharpening Behavior.” Kan man annat än sucka? Varför skaffar folk katt om de inte kan acceptera dess naturliga beteende?

Vill man ha fina färgglada klor på sin katt kan man möjligen pynta med lite nagellack – men jag vidhåller absolut att en katts klor är dens privatsak och inget man ska piffla och fiffla med egentligen! Paws Come With Claws – That’s One Of Natures Laws är en sentens som jag tycker säger allt! Kloklippning för inomhus- och utställningskatter, liksom på gamla katter som inte nöter sina klor tillräckligt, det är väl det som är acceptabelt – i övrigt ska en misse få kloa och nöta på sina klor själv! Dessutom behöver vi våra klor till försvar!

Och en väl och varsamt utförd kattupunktur med sylvassa klor är bara en njutning! *blink*

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

10 reaktioner till “Nej mjusch för claw caps!”

 1. Hej!
  Ja visst är hon helt bedårande söt min lilla kisse :)?
  Hon är faktiskt 2,5 år gammal. Och ja, hon är väldigt liten, nätt och smal. Hon är inte vidare förtjust i blötmat. Så har alltid en skål royal canin torrfoder för perser katter stående. Dock äter hon väldigt lite! Tar gärna emot tips för att få henne att gå upp lite!

  1. Oj nu kom den här kommentaren upp, nästan bara ett halvår fel! Skumt!
   Hoppas din kisse fixat till vikten lite?! Kattungefoder kan öka vikten, men bäst är nog att samråda med en veterinär så att det inte beror på något annat, ont i tänderna t ex! NosPuss sent omsider Wikki

 2. Vilka idiotiska påfund! *fräs*
  Är man rädd om möblerna, får man se till att det finns andra ställen att klösa på. Det finns ju ursnygga klösmöbler numera! En bra investering, mycket bättre än att klistra saker på klorna *svansknyck*

  =^.^=

  Nosbuffar

  1. Mjau, det har ni rätt i – det finns klösmöbler som är så snygga så att människorna önskar att de hade klor och kunde klättra! Så detså!
   TassKram Wikki

 3. Prinsessan Linnsen hävdar ibland, när matte målar naglarna, att hon gärna skulle vilja ha lite färg på sina klor, men hittills har hon fått nobben trots att hon är familjens överhuvud! 😉

  Jag måste säga att jag verkligen njöt tidigare idag när Lusse satte sina klor i min fot! Gratis massage!! 🙂

 4. Verkligen hemskt att folk vill ändra på djurs naturliga beteende så att det passar deras (människornas) behov.

  1. Mjau, men sådan är väl människan – vill ändra på det mesta alldeles för bråttom, och glömmer att fråga vad det kan leda till… *suck* Kloka människor går sakta men kommer ändå fram! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *