Att väga upp

Hur ser en katt ut som gråter? Som har sorg?

Den slokar, från nos till svans. Darrar. Drar sig undan och gnyr.

Efter det förra inlägget är det ungefär vad varje liten katt vill göra – dra sig undan och känna tröstlöshetens smärta över att igen vara förringad till ingenting. Det blir inte bättre av att Aftonbladet följer upp artikeln om Kajsa, katten som avlivades, med en ny artikel om kattens rättslösa ställning i samhället… Eller?

Nej! Nej jag vill inte det! Jag hoppas att ALLA som läser Aftonbladets nya artikel skickar mail till dem om hur många vi är i detta land som vill att katters värde och rättsliga roll får en bättre status! Att det bör stiftas nya lagar som SKYDDAR katter, inte berövar dem livet! Att det förändrar människors syn på katter som värdefulla husdjur, inte värdelös ohyra som ska elimineras!

HÖJ TASSEN! snyftar jag. För Kajsas skull och alla andra katter som far illa, mister livet, överges eller kastas bort…

HÖJ TASSEN! jamar jag, och visa att vi katter har rätt till liv och rätt till VÄRDE! Ge oss upprättelse! HÖJ TASSEN!!! Protestera, jama så att det hörs! VI HAR RÄTT ATT LEVA! NU! NU och imorgon, som trygga och älskade katter!

Och för katter som är skygga, rädda och ängsliga ska det finnas rum att ge tid och hjälp tills tryggheten kommer. För det gör den – i rätt människas älskade famn.
Snälla, ge oss det!

Det är dags för alla er människor att väga upp – att sätta ned er fot och höja er röst, och hjälpa oss små katter som trampats på under allt för lång tid.
Gör det nu! Stå upp för oss!
HÖJ TASSEN!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

10 reaktioner till “Att väga upp”

 1. Jag och matte har skickat mail till Chefredaktören/Ansvarig utgivare på Aftonbladet !
  Hittade ingen mailadress till dom som gjort reportagen 🙁

  1. Mjau, om man tittar o artikeln så är namnet på reportern faktiskt en länk till dennas mail! Klicka där! NosPuss Wikki

   1. Funkar inte för oss 🙁
    Står nåt om felinstallerad standard för e-post bara när vi klickar på hennes namn i alla fall när vi använder explorer som webläsare.

 2. Hm, ska vi skriva ett mail tillsammans alla katter och skicka? Vi försökte ju förra året, men det var visst inte många som skickade då, inklusive glömska husse.
  Vi måste ju höja våra tassar mot denna orättvisa. *stampar*

  1. Mjau, jag har tassat iväg ett mail nu med länk hit till bloggen, så hoppas jag att de förstår en tydlig svansvinkning! NosPuss Wikki

 3. bortsett från den kvinna, som begravde katten levande (det där gör man bara om man är allvarligt psykiskt störd), så är nog alla de som gör sådant här ”vanliga hederliga medborgare”, som inte ser sig själva som vare sig grymma eller hatiska. Och det är det som är det otäckaste! Man får sina grundläggande värderingar med sig hemifrån, även om man försöker förändra dem, rent intellektuellt, så sitter de väldigt djupt. Dessa människor har lärt sig att människor inte är djur. Människor är högre stående varelser. Djur har samma värde som saker. Alltså kan man stampa ihjäl myror, sparka hundar, skjuta råttor, smäcka flugor, slå ihjäl katter och knyckla ihop gamla plastpåsar. Har man inte längre någon nytta av något, så är det skräp. En del skiljer på bra djur och skadedjur. Bra djur – djur med värde är t ex hästar. De kostar att köpa. Kostar att hålla. De höjer din status i människoflocken helt enkelt. Hundar kan också vara bra. Katter kostar ingenting. Liksom begagnade plastpåsar. Liksom det finns miljoner myror för varje myra du stampar på, så finns det alltid katter. Som förstör… Skadedjur.

  Dessa människor kommer aldrig att förstå att de gör fel. Och de kommer att föra vidare beteendet till sina barn. Jag läste en undersökning som gjorts på hur människor som växer upp i sekter, organisationer och ”familjer” hanterar värderingar osv. Bl a KKK i USA – det spelar ingen roll om människor som vuxit upp med KKKs värderingar lämnar organisationen, om de lämnar människorna, familjerna bakom sig – de kommer att känslomässigt alltid se vita, ”kristna” människor som ”människor” och andra som lägre stående varelser, även om de intellektuellt sett kan inse allas lika värde.

  med djup sorg i hjärtat och dessvärre en pessimistisk syn på människor
  Maurices & Kajsas slav
  lillie

  1. Mjau, det kan vara så… Men min grundtro är ändock att den GODA MÄNNISKAN existerar. Ni är själva bevis på det! Och så länge en enda god människa stiger fram och ställer sig vid min sida, så vet jag att mitt jam om förändring har berört. Och jag kommer att tro på den Tomma Handens Gåva och välsignelse, som jag skrivit om förut, och på betydelsen av ringar-på-vattnet-effekten av Goda Handlingar. Ungerär som i den fantastiska filmen ”Pay it forward”. Det är sådant som gör att katthemmet Kompis återuppstår och öppnar igen den 30/7. Vi började med tomma tassar och nu…
   Behåll Hoppet lysande i hjärtat och tro på att försöka! Små katter kan också, jag är helt säker på det!
   NosPuss Wikki

   1. Jo, visst finns det goda människor – men jag tror inte att vi kan göra något åt ”de andra”, inte eftersom de inte inser att de gör något fel. Inte ens skydda oss och dem vi älskar mot dem…

    1. Jag tänker ändå kämpa på! När man väl börjat så kan man inte sluta! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *