Heta tårar för Backakatterna…


Jag har skrivit tidigare om Göteborgs Katthjälps aktion för att undsätta Backakatterna, en koloni katter som funnits i snart 20 år och som regelmässigt skjutits av lite då och då, utan att något i övrigt gjorts för att komma till rätta med problemet. Så snart ett antal strukit med av köld, svält eller sjukdomar, samt avskjutningen har det kommit till nya katter, eftersom det är så en kattkoloni fungerar – det finns ständigt ett basantal katter.

För två veckor sedan hade dock Göteborgs katthjälp vunnit en underbar seger i att få till ett TNR-projekt där i samarbete med bostadsbolaget Poseidon. Men säg den glädje som varar – istället för att stödja och ge TNR-projektet ramar och resurser så gick Länsstyrelsen in och började en avskjutning av kattungar i förra veckan! Utan att begära tillstånd av bostadsbolaget eller någon annan… Inte heller kontrollerades om de katter som sköts hade ägare!

Och enligt GöteborgsPosten så tänker man fortsätta avskjutningen trots massiva protester. Den jägare som sköter detta berättar att  han bara ”fångar och skjuter katter rakt av” – och då kan man ju undra hur det rimmar med de lagar som ska säkerställa att t ex inte en digivande hona med små ungar blir skjuten – eller en märkt utegående tamkatt…

Hjälp till att stödja Göteborgs Katthjälp genom att protestera! På HitteKatteriFokus tråd och på Katthjälpens Facebooksida kan du hitta mer information!!

Vi måste verkligen trycka på frågan ”Hur mycket lidande är nog???” – det tragiska är ju att när äntligen hjälp är på väg till dessa katter, då ska det sättas krokben för den!?

Hur gott hade det inte kunnat bli om Länsstyrelsens inspektörer, de veterinärer som är inblandade och den anlitade jägare som nu fångar katter använt sina resurser till att bistå och stödja Göteborgs katthjälp? Det hade troligen resulterat i en frisk och stabiliserad kattkoloni redan denna sommar. Men som det är nu med sturig överhöghet som ska ha det sin absolut oomkullrunkeliga väg så går de stackars katterna döden till mötes. Med samma resultat som tidigare: Nya katter tar över kolonin och lidandet fortsätter…

Hur mycket lidande är nog???

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

4 reaktioner till “Heta tårar för Backakatterna…”

  1. Det är så hemskt Wikki, vi följer Backakatterna då Gbg’s katthjälp är vår förening. Vi finner ingen logik i detta. Tyvärr har det blivit lite pajkastning på Facebook sidan också : ( det är ju missarna som skall stå i första rum!

    Nos Puss Sven och Signe

    1. Mjau, jag förstår att det blir kalabalik när sådant här händer – och Facebook är kanske inte bästa forum… Men det viktiga är att protestera men lika viktigt är att lära folk hur TNR verkligen fungerar, och hur en kattkoloni också fungerar… Därför har jag lagt upp en film nu som visar lite fakta. Kunskap är bästa vägen till förändring! NosPuss Wikki

    1. Mjau, men det handlar om en stelbent Länsstyrelse som ska ha SIN VILJA fram i alla lägen istället för att bjuda på en positiv hjälp. Deras beslut baseras dessutom på en total ovilja att se att samma typ av ”åtgärder” varit lönlösa redan i 20 år! *morr* NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *