De sorgliga kartongdumparnas tid är här…

Jag skulle vilja vara som SkaparKatten: Allseende och med väldiga klor! Dessa klor skulle jag slå djupt i samvetet på alla de märkligt galna, sanslösa, grymma och obetänksamma personer som packar in sina katter/kattungar i lådor/boxar/kartonger och korgar, och så åker någonstans och bara ställer av dem! Var som helst, mitt på en åker, på en sopstation, parkering, uteplats… Utan mat, vatten eller ens skydd för solen lämnas katterna instängda åt sitt öde. Mängder av dem dör en grym och plågsam död av uttorkning och hetta. Liggande i sitt eget kiss och avföring. Vad är det för FEL på människor som gör så? Vad?

 
I Bjuv hittade 80-åriga Agnethe en bur med två katter på ett fält en bit från vägen. Av ett brev som lämnats i buren från katternas matte kan man sluta sig till att katterna stått där i ett par dagar. Ni kan ju tänka er stanken och törsten…  Tack vare att HD skrev om katterna så hörde många av sig och erbjöd katterna hem, då upphittaren inte kunde ta hand om dem. Fina randiga Lucy och vita Poppis blev väl omhändertagna snabbt, mycket tack vare tidningens bilder, tror jag…

I Uddevalla hade någon lämnat en igentejpad kartong vid en återvinningsstation innehållande två ungkatter cirka 6 månader gamla, berättar Bohusläningen. Det var en ren tillfällighet att dessa mycket hungriga katter hittades – de kunde lika gärna ha mosats av en sopbils kross. Nu fick de i alla fall komma till ett katthem i trakten.

Kattungen Petra är inte många veckor gammal och övergavs vid en miljöstation i Karlstad, berättar NWT. Frågan är hur någon kan inbilla sig att det görs återvinning på små kattungar? Hon är på tok för liten för att över huvudtaget vara ifrån sin mamma och då frågar man sig också hur någon har hjärta att kasta ut en sådan liten unge till ett ovisst öde?

Att dumpa katter på detta sätt är djurplågeri och ska polisanmälas! Sedan kan man ju morra extra om dumparnas brist på empati för djuren. Om man åtminstone gjorde så att, även om deras öde skulle bli mer ovisst, de stackars övergivna djuren åtminstone fick en human chans att ta sig ut ur sina dödsfällor???!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

12 reaktioner till “De sorgliga kartongdumparnas tid är här…”

 1. Som katt finner jag inga ord som kan beskriva vad jag känner och de ord husse använder ska vi inte nämna här. Snälla Skaparkatten, skydda de små. *sniff*

  1. Mjau, alla de små och stora kartongfångar som råkar illa ut – hoppas de kan räddas! *suck*
   TassKram Wikki

 2. MORRRRRRRRRR jamar vi, när folk gör på detta viset GRRRRRRR!
  Hatar när tvåpbeningar gör så :(:(:(:(
  När ska dessa tvåbeningar LÄRA sig att man INTE gör så mot djur överhuvud taget!!!!!!!!

  LEDSEN MAN BLIR!!

  Tassetass

  Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan

  1. Mjau visst är det konstigt att man gör så mot katter? Ingen skulle ens komma på tanken att göra det med en hund? Vad är det som gör att det tycks möjligt att vara så grym mot en katt däremot? *sniff* TassKram Wikki

 3. *MORR* Det borde vara ordentliga fängelsestraff på sånt här! Samhället måste markera ordentligt att det är inte acceptabelt att behandla djur hur som helst!
  Usch, jag blir så ledsen varje gång jag läser om odjur som gör så, jag vägrar kalla dem människor… *torkar bort tårarna från nosen*

 4. Det finns inget förbaramande med dessa. Plågas först och sedan NACKSKOTT. Eller varför inte släppa dom mitt ute i Sahara intejpade i en kartong utan vatten och mat.

  Ledsna Nalle o Lasse och lillkillen Sören

  1. Mjau kanske det… Men jag vill helst slippa utdela det straffet. Ni vet, jag tänker att då har man varit lika grym, det klarar inte jag, Fast nog önskar man någon sorts vedergällning. *suck*
   TassKram Wikki

 5. Det är så hemskt så det inte är sant! Mår verkligen dåligt när jag hör om sådant. Kan inte fatta att det händer igen och igen och igen. Det är otroligt nog aldrig engångsföreteelser. 🙁

  1. Mjau det är så obegripligt att folk har så rymligt samvete just med katter – inte ens marsvin hanteras så illa… TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *