Kantarellerna är på G, hälsar Ville


Nu har Ville Kantarellkatt gjort sin första besiktning av kantarellställena på Landet och jamar:

Kantarellämnena är inte större än körsbärskärnor just nu men riktigt rikligt förekommande, det gnistrar gult överallt, om man bara vet var man ska titta! Så det behövs bara lite nederbörd och värme så har vi de första kantarellerna plockningsbara ganska snart! Så håll ut!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

8 reaktioner till “Kantarellerna är på G, hälsar Ville”

 1. Han är otrolig, Ville! Generös också. Spana in kantareller åt sina människor är en riktigt användbar talang. Och vi minns ju hur Ville fångade möss till Mjurre när han inte ville äta.Kurr och burr.

  1. Mjau, han är en generös natur. Igår kväll lade han tre lösa fästingar i husses säng också. Och lämnade en itudelad pilfink precis bredvid Stora mattes klädnypskorg vid tvättvindan. Omöjligt att missa! Fast kantarelltalangerna använder han bara i sällskap med Stora matte, ingen annan. NosPuss Wikki

 2. Så fantasstiskt att ha katt med nos för svamp, det hade matte uppsKATTat för hon är galen i svampplockning och tyvärr blev hon bortkörd från sitt bästa svampställe förra sommaren 🙁
  Matte kommenterar: Visserligen var det allmän skog men det känns inte kul att plocka när man vet att folk missunnar en varenda liten kantis och karl johan…
  Kramar och tassklappar

  1. Bortkörd? Det var då märkligt – om det är allmän skog s a s så ska ju ingen kunna köras bort. Inte ens i en privatägd skog kan du neka någon att plocka bär och svamp faktiskt – det ingår i allemansrätten. Sedan kan man ju naturligtvis beakta allmän hyfs och kanske inte plocka svampen om den växer precis intill någons tomt… Men i övrigt om man inte stör eller förstör så kan markägaren inte neka!
   Det är ju en annan sak om markägaren vänligt vädjar att låt oss få ha lite svamp kvar… Fär ibland kan det ju vara ett ”kattrakande” efter kantareller och annat!
   NosPuss Wikki

  1. Mjau, nu bevakas de små kantarellämnena noga så att ingen tar dem! *slick om nosen* Smörstekta kantareller är såååååååååååå gott! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *