Hjärtekatter går till mitt hjärta

I mitten av maj snubblade jag över Drillemors blogginlägg om hjärtekatten som hon virkat och tänkte ”Wow – det här måste jag bara skriva om och berätta för fler!” men så hamnade min kom-i-håg-lapp lite i skymundan…

Därför blev jag så glad när Kolfarts matte Gunsan tipsade mig om samma tema:

Klicka på den här bilden så kommer du till en sida som ingen kan undgå att beröras utav – en variant av katthjälp som är så lik det som jag och många av oss i hittekattsbranschen håller på med, men samtidigt så annorlunda: Att hjälpa små katter att hitta hem!

Så här berättar Hjärtekatten om sin verksamhet:

Ibland tar livet oväntade vändningar. Som när ett litet barn föds med hjärtfel och måste tillbringa sin första tid i livet på barnhjärtav-delningen på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus. När sådant händer är det lätt att känna sig osäker och rädd – och då behöver man trygghet. Någonting att hålla sig fast vid. Någonting som påminner om att det lilla barnet är unikt och speciellt. Inte bara sjukt. Någonting konkret och pedagogiskt men samtidigt mjukt och tröstande. Någonting som en Hjärtekatt.

Så entusiasterna började med ett tufft mål: Att få ihop 100 katter… Skulle det målet gå att uppnå???

Hjärtekatten är en handvirkad katt som på ett pedagogiskt sätt kan påminna om
tiden på sjukhuset. Vi vill egentligen alla helst att varje nytt litet hjärtebarn ska få med sig en egen Hjärtekatt när de åker hem från avdelning 323 på Drottning Silvias Barn- och ungdomssjukhus i Göteborg, men det föds omkring 1000 hjärtebarn i Sverige varje år och vi inser att det är för många maskor för oss att virka. Vi har därför satt upp målet att försöka få ihop 100 handvirkade Hjärtekatter att skänka till avdelningen. Men vi behöver hjälp.

Och hjälp fick Hjärtekatterna! Virkande entusiaster land och rike runt spred budet och virknålarna klirrade raskt –  och så här såg det ut härom veckan när hela 500 hjärtekatter, alla olika,  packades ihop i en sändning till barnsjukhuset:

Tänk vilket fanTASStiskt sätt att få katter att hitta hem?!!! Visst blir man varm och glad i hjärtat? *svansdansar*

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

12 reaktioner till “Hjärtekatter går till mitt hjärta”

  1. Åh vilken härlig hög med fina gosekatter! Man blir alldeles varm i hjärtat och morrisarna!
    *nosbuffar*

    1. Mjau, matte säger att jag får som valrossmorrisar när jag är nöjd. Så gissa hur de ser ut nu?! NosPuss Wikki

  2. Å så roligt att bli omnämnd här! 😀 Tack för att du sprider hjärtekatten än vidare! Mimmi är lite blyg över uppmärksamheten, men jag ser att hon redan börjar sträcka på sig lite extra när kompisarna sneglar åt hennes håll…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *