Försökt jama på Tradera


Mjau så knasigt det kan bli när man inte kan hur man gör på Tradera…

Jag hittade denna söta pärltavla och den är så fin – det var lite ”skambudat” bara en enda krona för den, och jag tycker den är så söt och värd minst 50 gånger mer… Så jag försökte tassa dit 50 kr i bud på pärltavleauktionen – men när jag kikade sedan så hade budet bara höjts med ytterligare en enda krona!??! Oj så pinsamt…

Auktionen håller på till i kväll kl 18.18 och jag har använt Stora mattes Traderanick Mew2 att bjuda via – jag ska avvakta lite om det kommer motbud annars får jag väl helt enkelt fortsätta med att bjuda över mig själv?!!

Egentligen hoppas jag att det ska bli lite rafflande som på Wikki-auktionerna med massor av bud… Jag skulle inte ha nåt emot att ”förlora till rätt pris” om ni förstår hur jag menar!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “Försökt jama på Tradera”

 1. Kära Wikki!
  Det här med att man blir överbjuden med bara 1 enda krona på Tradera beror på att någon har bestämt sig för att ”gå med” till ett visst pris. Då bjuder man t.ex. 100 kr och då ser Tradera till att varje bud som kommer bjuds över med 1 kr upp till den 100-lapp man lagt som topp-bud. När jag märker att mitt bud överbjuds med 1 kr – så slutar jag att bjuda, så låt det du vara med budandet eller lägg ett betydligt högre bud och pröva om det fortfarande blir överbjudet med 1 kr!

  Tavlan är jättefin! – men kanske det är någon som bestämt sig för att få den till ”varje pris!” och då kanske det inte är värt de pengarna.

  I övrigt Wikki-vännen! – så hoppas jag att ni allesammans har haft en jättefin midsommar.

  Kramar från oss allesammans
  gammelmatte Gitte

  1. Mjau – förutom att Stora husse fick ryggskott – vi har haft det jättebra! NosPuss Wikki

 2. Hej Wikki!

  Tradera är lite krångligt ibland men just detta kan jag förklara för dig 🙂

  Om du tassade in 50kr som ditt bud, så visas det inte direkt, utan tradera har något som fixar så att tradera budar åt en! Om någon annan nu skulle titta in på auktionen och tycka att det var en fin sak och de själva skulle lägga ett bud, låt oss säga 10kr. Då kommer tradera per automatik att hjälpa dig att buda över så du leder med 11kr, eftersom du har lagt maxbud på 50kr så kommer tradera att lägga dina bud ända till någon lägger sitt bud över 50kr – då leder denne.

  Alltså är detta ett jättebra sätt att vara säker på att man kan få vinna saken, tex. om du är borta under dagen och auktionen slutar när du är borta, kan du lägga ditt maxbud, alltså det du max kan tänka dig att betala, så hjälper tradera dig att buda om någon försöker att buda över. Dock om ingen buder över så får du saken billigare, kanske för 2kr, fast det gör väl inget?

  Hoppas jag nu inte förklarade helt galet!

  1. Mjau vad bra, då fattar jag Traderas funktion lite bättre – jag blev lite förbryllad! Man är ju orolig att man gör fel när man inte kan systemet liksom! Tack för bra information! NosPuss Wikki

 3. Hallå Wikki!

  Auktionerna funkar inte så på Tradera. Man kan inte lägga 50 kr och det blir det nya priset om inte nån annan har bjudit 49 kr. Man kan inte bjuda över sig utan bara höja sitt maxbud. Så om vi säger att du vill lägga max 100 kr, men det tidigare budet bara är 42 kr, då vinner du fast med 43 kr. Det var svårt att förklara… Men hos tradera har man helt enkelt en budbetjänt som höjer ens bud till maxbudet man lagt om nån försöker bjuda över. Hoppas att du vinner!

  Kram Karin

  1. Mjau och nu är det spännande – jag leder och det är 3 minuter kvar på auktionen! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *