Räddade!
De enda som var hemma när en kvarglömd torrkokande kastrull orsakade brandlarm och rökutveckling i en lägenhet på Svengrensgatan i Eskilstuna på igår kväll, var en kattmamma och hennes ungar. Det är skönt att se bilder på en glad räddningstjänst som räddade hela kattfamiljen! *spinner*

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

14 reaktioner till “Räddade!”

 1. Mjausingen vilka bra nyheter! *kurr*
  Man behöver läsa lite med lyckliga slut också och inte bara elände…
  Ha en underbar helg på landet och nosbuffa Mjurre från oss!
  *nosbuffar*

 2. Hej Wikki
  Dessa kattungar är den hemlösa kattungarna som finns inne på livbojen, ”mamman” de talar om är min egna katt cosmo som för övrigt inte gillar ungarna…

  Jag skulle sterilisera deras nappflaskor när Sara ringde och vi skulle ut och fånga in andra mammalösa kattungar och helt glömde bort att spisen var på. Vi har uppenbarligen för mycket att göra just nu.
  Jag är väldigt glad att alla klarade sig utan några som helst skador och busar som om inget har hänt. Väldigt snälla brandmän som hade vänt upp och ner på lägenheten för att hitta alla katter.
  Siri var glad när kattungarna fick komma in igen och cosmo blev glad som fick komma ur buren och bort från ungarna.

  Efter allt dessa ungar vart med om nu så hoppas vi på riktiga topphem till dem.

  och jag kommer ALDRIG gå hemifrån igen utan att kolla upp spisen minst 5 ggr!!

  Tass kramar
  Evelina, Siri, Cosmo,
  jourkatten snobben och de 5 mammalösa kattungarna från Glee-kullen

 3. Kurrrrrr, vilken insats. Dom borde ha medalj. Mjau, det är en riktig mardröm att något ska hända oss när husse inte är hemma, säger husse. Tur att vi har Strindis i gänget som är så nyfiken på allt att han ALLTID ska hoppa upp på köksbänken och gå över spisen. Det vågar inte rikitgt Frida och jag men det får tydligen husse att titta en extra gång när han går hemifrån så att inte spisen är på både när han är hemma och när han ska gå ut, mest för att han inte ska bränna tassarna. Men det är ju bra så att det inte börjar brinna också.

  Nosbuff
  Siri

  1. Mjau, det var ju lite snurrigt – tyvärr hade brandmännen av misstag satt ihop kattungarna med en katta som INTE var deras mamma – för detta var en kull mammalösa bebisar… Men de menade ju väl och det hela ordnade sig ju lyckligt! TassKram Wikki

 4. Jag minns en event för många år sen när jag tittade på teven:
  En brandman räddade livet på en kattunge. Måste ha varit med på amazing videos eller liknande. Ett hus i flammor, brandmän får ut kattungarna men en andas inte. En av männen tvekar inte utan ger omedelbart mun mot mun på kattungen. De andra säger att det är förgäves men han ger inte upp. Efter en stund så hostar kattungen till och andas igen! Så härligt!
  Jag har sökt förgäves efter videoklipp på youtube och på nätet men inte hittat något. Allt jag har kvar är en sida som var med i tidningen ”ding ding värld”. Brandmannen adopterade kattungen och döpte honom till Smokey. ^_^
  Har du sett videon på nätet och var kan man se den? Det vore så härligt att se den igen. Jag får tårar i ögonen bara jag tänker på det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *