Trick: Gammaldags hederligt resårband!

Vems är den lilla katten som verkar driva omkring i ett bostadsområde eller i ditt grannskap? Mer än en gång får katthemmen påringningar av människor som sett en katt som KANSKE är hemlösa eller saknar ägare. Hur ska man veta?

Ett enkelt och billigt tips – om katten är hanterbar och går med på det vill säga, samt om det är så att katten är i bra kondition och förefaller att ha eventuell ägare – är att köpa den enkla sortens resårband, skriva en förfrågan på bandet med vattenfast märkpenna, till exempel ”Äger du denna katt som hälsar på oss, ring -tel nr- så vi får veta! Tack!” och knyta det i en ögla som ska vara elastisk nog att katten ska kunna få av sig halsbandet om den fastnar med det i något, och sätta om kattens hals.

Om katten är mycket mager och i dålig kondition är det redan uppenbart att den inte har någon som sköter den, eller är på villovägar, och då är det bättre att se till att den fångas in och blir omhändertagen snarast möjligt. Rådgör med ditt lokala katthem hur du ska gå tillväga.

Kom ihåg att om du börjar mata en lösgående katt regelbundet, så har du rent juridiskt tagit ansvar för den och blivit dess ägare, samt skyldig att ge katten full omsorg. Följ ditt hjärta och hjälp hemlösa katter!!!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “Trick: Gammaldags hederligt resårband!”

  1. Enkelt men effektivt faktiskt! Ett tips som jag gärna ser spridas! Använd gärna min bild!
   NosPuss Wikki

 1. Wikki inte för att vara dum på något sätt men just elastiska halsband som fungerar ungefär likadant som om man fäster ett elastiskt band på kissen har många kissar skadat sig på just för att de lätt drar in tassen där och kan skada sig ordentligt om de fastnar. Vet en kisse som kom hem med stora sår efter en sån olycka, halsbandet satt dessutom kvar hårt insnott runt halsen och frambenet. Jag avråder verkligen alla från att använda elastiska band av alla dess slag just på grund av den stora skaderisken. Mycket bättre att köpa ett halsband med säkerhetslås ( som lossnar vi tryck) att fästa på katten ovasett om det är ens egen eller en katt man undrar vems det är så att katten inte riskerar att fastna och göra sig illa. Tar endast in halsband med säkerhetslås i shopen, kika här så ser du vad jag menar för slags halsband: http://kattfamiljenshop.se/index.php?main_page=product_info&cPath=3&products_id=11

  Kramar

  1. Det var ju en erfarenhet som inte jag hade – lyckligt förskonad tyckte ´jag att jag hade tassat ihop nåt bra… Hm, jag ska begrunda detta och fortsätta projektet med nåt bättre material! Återkommer! Och tack! NosPuss Wikki

   1. Åh klart att din tanke var god och jättebra 😀
    Ville som sagt inte vara dum på något sätt utan bara förvarna så att ingen blir skadad i onödan.
    Hoppas du kommer på något som funkar ännu bättre.
    Många gånger kan man hitta billiga säkerhets halsband på tex vanliga mataffären.

    Kramis

    1. Mjau, jag tycker absolut inte att din upplysning var kränkande eller dum på minsta vis, utan bara klok och omtänksam och jag tycker man ska ta till sig goda råd. Vad vore man annars för slags katt? Jag hade nog bara låtit min ”bra-idé-fantasi” skena iväg, och då är det inte alltid genomtänkt, bara ivrigt välment! Jag förstod att du var orolig att jag skulle bli ledsen, men inte alls!Jag uppskattar när man kommer med saklig kritik eller komplettering, och sådant måste man beakta! Tack, vännen! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *