Oj vad det har åskat i Örebro med omnejd!

I måndags innan Stora matte åkte hem så hjälptes vi åt att göra fint i rabatten nere vid vår port – planterade flera nya  blommor, tog bort vissna påskliljeblad och band upp klematisen mot trädet som växer där.  Och just nu är det allt väl att trädet fanns där, för som regnet vräkte ned hade nog alla växter blivit platta annars – nu fick de istället en välbehövlig rotblöta!

Nu kan vi i alla fall tassa in ytterligare några bilder från kattutställningen och börjar med ett exempel som visar hur svårt det kan vara att fånga en tjusig katt på foto från bedömning eller bur:

Här träffar polska domaren Magdalena Kudra den långhåriga Örebro-katten Damian, som är så till den milda grad kelig att han inte gör annat än knuffar och buffar glatt på henne… men med rumpan åt publiken mest hela tiden, och då är det inte det lättaste att få en bild som gör honom rättvisa!

Domaren tittar på många saker i sin bedömning: Kattens utseende, som kroppsform, huvudform, hur ögon och öron är beskaffade, liksom även svans och päls. Ett gott uppförande och stabilt temperament är givetvis också viktigt.

Stilige Prinz ovan var också kelig men på ett lite lugnare sätt och ser på fotot nästan ut att sitta och jamviska komplimanger i domarens öra? Vår kompis Zorro var med denna dag också:

Zorro satt också och gosade lite… men på den här bilden håller man alltså inte på att kasta Prinz i skräpkorgen utan höjer honom i segergesten, då han blev domarens favorit:
Det här är ytterligare en bild som inte är skarp nog att egentligen ha tillräckligt bra kvalitet, men den är lite roligt charmig och väl värd att visa ändå! Och så avslutar jag med en annan skönhet, som tyckte att mattes fläta var en perfekt kattleksak:

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

4 reaktioner till “Oj vad det har åskat i Örebro med omnejd!”

    1. Mjau, nu har vi utställat klart i alla fall – nästa sådant event här i Örebro blir i slutet av januari, men jags ka se om jag ska höja tassen till nåt på MSKs utställning i september. TassKram Wikki

  1. Åh vilka underbara bilder! Nu längtar Matte till kalmarutställningen…om JAG gör det bryr hon sig nog inte om…suckjam. Fast det är helt ok med utställningar, då får jag rå om matte helt, inte så dumt!

    Den lille gråe goseplutten är ju bara såååå sööööt…..vill ha säger matte

    Indra o Bastian

    1. Mjau, det är så mycket fina katter som man ”skulle vilja ha” – eller åtminstone ge andra goda hem till! TassKram WIkki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *